Як зробити борщ насичено червоним без томатної пасти: розкрито головний секрет

Автор: Лобанова Єлизавета

Борщ готують у кожній українській родині, але не завжди у господинь страва виходить яскраво-насиченого червоного кольору, як хотілося б. Апетит викликає саме наваристий борщ, а не руда юшка блідого кольору. І секрет правильного кольору борщу полягає зовсім не в томатній пасті. Ми розповімо вам, що потрібно додати в борщ, щоб він вийшов, як на картинці.

Як зробити борщ насичено червоним без томатної пасти: розкрито головний секрет  - today.ua

Рецепт червоного борщу

Інгредієнти:

  • Картопля - 500 г
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Буряк - 500 г
  • М'ясо на кістці - 500-700 г
  • Капуста - 500 г
  • Часник - 2-3 зубчики
  • Лавровий лист, перець горошком
  • Сіль, цукор - за смаком
  • Половина лимона

Як зробити борщ насичено червоним без томатної пасти: розкрито головний секрет

Ставимо варитися на плиту м'ясо, додаємо в каструлю перець горошком і лавровий лист, і варимо бульйон на повільному вогні близько години, знімаючи піну.

Популярні зараз

Україна цьогоріч може залишитися без врожаю фруктів: в усьому винні бджоли

Українським біженцям у Німеччині скорочують готівкові виплати

Закордонні паспортні сервіси скасували живі черги на тлі ажіотажу через посилення мобілізації

Погодний апокаліпсис у Запоріжжі: вітер трощить дерева, зриває дахи та рве дроти (фото, відео)

Нарізаємо картоплю кубиками, цибулю чверть кільцями. Моркву і буряк натираємо на дрібній тертці, капусту шаткуємо. Щоб при варінні буряк не втратив свій насичений колір, його потрібно присипати цукром і скропити соком половини лимона, залишивши постояти 5 хвилин. Саме лимонний сік з цукром не дасть буряку втратити бордовий відтінок, якого не дадуть будь-які інші інгредієнти.

Далі підсмажуємо до прозорості цибулю, додаємо моркву, промаринований буряк, і смажимо ще 5 хвилин. Виливаємо з каструлі трохи бульйону в сковороду, покриваючи повністю овочі, і тушкуємо ще хвилин 10.

М'ясо відокремлюємо від кісток, і кладемо назад в каструлю. Додаємо до м'яса овочі зі сковороди і варимо до готовності картоплі. Як тільки картопля зварилася, кладемо в борщ капусту. Солимо страву за смаком, і варимо ще 10 хвилин.

Коли борщ вже готовий, видавлюємо в нього часник, і залишаємо настоятися пару годин. Смачніше і наваристіше борщ буде на наступний день, про це знають усі господині.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як потрібно правильно нарізати картоплю для борщу, щоб борщ вийшов смачніше.