Понеділок, Листопад 23, 2020

Політика конфіденційності та захисту персональних даних

1. Загальні положення

Політика конфіденційності персональних даних (далі – «Політика конфіденційності») діє щодо всієї інформації, яку сайт Today.ua (ТОВ " ТУДЕЙ) може отримати про Користувача під час використання сайту today.ua, а також його субдоменів.

У даній "Політиці конфіденційності" встановлено порядок здійснення Today.ua (далі «Сайт») персональних даних, види персональних даних, які збираються Сайтом, цілі використання таких персональних даних, заходи безпеки для захисту персональних даних, умови доступу до персональних даних, а також контактна інформація для Користувача щодо внесення змін, блокування або видалення своїх персональних даних.

Чинна редакція "Політики конфіденційності" розроблена адміністрацією Сайту і доступна будь-якому користувачеві мережі Інтернет, будучи публічним документом.

Адміністрація Сайту має право вносити зміни в справжню Політику конфіденційності.

При внесенні змін до Політики конфіденційності, Адміністрація Сайту повідомляє про це Користувача шляхом розміщення нової редакції Політики конфіденційності на сайті today.ua

2. Збір та обробка персональних даних користувачів сайту

При використанні користувачем Сайту здійснюється обробка даних Користувача, а саме:

- файли cookie;

- IP-адреси;

- параметри і налаштування інтернет-браузерів (User-agent).

При відвідуванні Сайту на ньому фіксуються всі входи в систему, таким чином збирається статистика відвідування. Це можуть бути дані про час перебування на сайті, тривалість роботи на ньому, відомості про трафік і браузер користувача. Інша інформація про користувача не обробляється і не зберігається. Персональні дані щодо расової або етнічної приналежності, переконань, релігійних поглядів, генетичні дані, біометричні дані для єдиної ідентифікації фізичної особи, дані про стан здоров'я або дані про сексуальну орієнтацію відвідувачів Today.ua не збирає.

3. Використання файлів cookie

Файл cookie - це маленький текстовий файл, який сайт зберігає на вашому комп'ютері або мобільному телефоні після відвідування. Ці файли можуть зберігатися на пристрої, поки ви їх самі не видалите, або до закриття браузера.

При відвідуванні нашого сайту, ви маєте право прийняти або відхилити файли cookie.

Today.ua використовує такі файли cookie при візиті користувачів на Сайт: строго необхідні файли cookie допомагають в навігації по сайту, функціональні файли cookie дають можливість зберігати зовнішній вигляд або мову сайту, який встановлює Користувач на своєму пристрої, аналітичні файли cookie дають інформацію про те, як і які сторінки користувач переглядає в межах сайту, і звідки він прийшов на ресурс.

Для аналітики даних Сайт використовує також зовнішні сервіси Google Analytics, і LiveInternet.

На Сайті відображається контент із зовнішніх джерел, наприклад YouTube, Facebook, Twitter і Telegtram. Файлами cookie цих сервісів Сайт не розпоряджається.

Будь-який користувач Сайту може видалити всі файли cookie на своєму пристрої після його відвідування, очистивши історію браузера, а також відмовитися від унікального cookie, прив'язаного до свого браузеру, що ідентифікує користувача в системі аналітики Сайту, тим самим відмовившись від будь-якого збору відомостей про себе.

4. Захист персональних даних та інформації

Today.ua забезпечує застосування всіх відповідних зобов'язань щодо дотримання конфіденційності, а також технічних та організаційних заходів безпеки для запобігання несанкціонованому або незаконному розголошенню або обробці персональних даних користувачів, їх випадковій втраті, знищенню або пошкодженню. Поширення персональних даних без згоди суб'єкта персональних даних або уповноваженої ним особи допускається у випадках, визначених законом, і тільки (якщо це необхідно) в інтересах національної безпеки, економічного добробуту і прав людини.

Сайт не може гарантувати абсолютну захищеність від будь-яких загроз, що виникають за межами його регулювання. Оскільки інформація, розміщена на Сайті може мати певні обмеження щодо її перегляду неповнолітніми особами, то Сайт звертається до батьків з проханням роз'яснити своїм дітям питання безпеки в Інтернеті, необхідність використання такими особами тих чи інших сервісів Сайту.

5. Авторські права на матеріали

Авторські права на матеріали сайту Today.ua захищені чинним законодавством України. Їх копіювання і використання дозволено виключно з гіперпосиланням на джерело.

Адміністрація Сайту має право в будь-який час змінювати зміст матеріалів, вносити будь-які правки, або видаляти їх.

Адміністрація Сайту не несе відповідальності за достовірність інформації, що міститься в рекламних матеріалах.

Адміністрація Сайту може розміщувати посилання на інші сайти, а також використовувати авторські матеріали з інших джерел, подаючи посилання на оригінал публікації.

Адміністрація Сайту має право вносити зміни в свою політику. Якщо Користувач не згоден з політикою, він має право не відвідувати Сайт.

6. Права відвідувачів сайту

Права відвідувачів сайту регулюються Законом України "Про захист персональних даних".

Таким чином, користувачі Сайту мають право:

- знати про джерела збору, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження або місце проживання (перебування) власника або розпорядника персональних даних або дати відповідне доручення про отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом;

- отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, включаючи інформацію про третіх осіб, яким передаються його персональні дані;

- на доступ до своїх персональних даних;

- отримувати не пізніше ніж за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи обробляються його персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних;

- пред'являти вмотивовану вимогу власнику персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних;

- звертатися зі скаргами на обробку своїх персональних даних до Уповноваженого або до суду;

- застосовувати засоби правового захисту у разі порушення законодавства про захист персональних даних;

- вносити застереження про обмеження права на обробку своїх персональних даних при наданні згоди;

- відкликати згоду на обробку персональних даних;

- знати механізм автоматичної обробки персональних даних.

Продовжуючи переглядати Today.ua Ви підтверджуєте, що ознайомилися з Політикою конфіденційності і згодні з використанням файлів cookie.