Вчені назвали продукти, які викликають камені у нирках

Автор: Міхєєнко Наталія

Вчені анонсували список продуктів, що викликають камені у нирках.

Вчені назвали продукти, які викликають камені у нирках - today.ua

До цього переліку потрапили: кофеїн, червоне м'ясо, штучні підсолоджувачі, сіль, морепродукти та молочні продукти.

1. Кофеїн.

Кава змушує наші нирки працювати більше і збільшує ймовірність утворення каменів у нирках. Не варто забувати, що кофеїн присутній не тільки в самій каві, але і в деяких видах чаю.

Популярні зараз

Україна цьогоріч може залишитися без врожаю фруктів: в усьому винні бджоли

Українським біженцям у Німеччині скорочують готівкові виплати

Закордонні паспортні сервіси скасували живі черги на тлі ажіотажу через посилення мобілізації

Українцям платитимуть за купівлю вітчизняних товарів: у Мінекономіки домовилися з Mastercard

2. Червоне м'ясо.

Білки і жири тваринного походження також безпосередньо пов'язані з утворенням каменів в нирках і, отже, з пошкодженням цього парного органу.

3. Штучні підсолоджувачі.

Штучні підсолоджувачі присутні навіть в "дієтичних і "низькокалорійних" продуктах. У них є величезна кількість побічних ефектів, серед яких вплив на утворення каменів в нирках і погіршення функції цього органу в цілому.

4. Сіль.

Однією з найпоширеніших причин появи проблем з травленням є надмірне споживання солі. Надмірне споживання солі сприяє затримці рідини в організмі і утворенню каменів в нирках. Наше тіло просто не в змозі виводити таку кількість солі, і в результаті вона накопичується і зберігається в нирках і кишечнику. Сіль також може призвести до підвищення артеріального тиску.

5. Морепродукти.

Люди, схильні до утворення каменів в нирках, повинні уникати споживання продуктів, що містять оксалати. Справа в тому, що ця органічна сполука сприяє скупченню натрію і кальцію у нирках. Морепродукти якраз відносяться до такої їжі.

6. Молочні продукти.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Молочні продукти забезпечують наш організм кальцієм і дійсно дуже важливі для зміцнення і підтримки здоров'я кісток, проте для тих, хто схильний до утворення каменів, ці продукти будуть далеко не так корисні.

Раніше Супрун розповіла про користь жирної їжі, а також, чи варто приймати вітамін D "для профілактики".