Соковита яловичина в духовці: як правильно замаринувати м'ясо, щоб воно не вийшло сухим

Яловичина — м’ясо, яке не всі наважуються готувати, бо його не так просто зробити м'яким та соковитим. Але секрет насправді простий. Уся справа в маринаді. Так як яловичина, на відміну від свинини, не має жиру, після варіння або запікання вона достатньо суха. Важливо добре промаринувати м'ясо і запекти його в духовці. Тоді смак та консистенція яловичини вас приємно здивують.

Соковита яловичина в духовці: як правильно замаринувати м'ясо, щоб воно не вийшло сухим - today.ua

Запечена яловичина

Інгредієнти:

  • яловичина - 1 кг, 
  • сіль - 1 ст.л,
  • суміш перців - 1 ст.л.
  • мед - 1 ст.л.
  • гірчиця - 1 ст.л.

Соковита яловичина в духовці: як правильно замаринувати м'ясо, щоб воно не вийшло сухим

Візьміть м'якіть яловичини, помийте м'ясо і ретельно натріть усіма спеціями. Залиште яловичину мінімум на 10 годин маринуватися (на ніч) у холодильнику.

Наступного дня м’ясо заверніть у фольгу, духовку розігрійте до 180 градусів, і нехай яловичина запікається десь 60 хвилин. 

Через 30 хвилин приготування збільшіть температуру до 200 градусів. Тоді м’ясо приготується рівномірно, при цьому не втратить соковитість. Краще загорнути м'ясо у фольгу не в один шар, а у 2-3. Тоді яловичина просочиться ще більше. 

Мед у маринаді додасть м'ясу карамельно-золоту скоринку. 

Коли дістанете яловичину з духовки, остудіть її, та подавайте до столу порційно, розрізавши на тоненькі шматочки. Гарнір до м'яса може бути який завгодно.

Не зайвим буде приготувати соус до м' яса. До яловичини можна подавати гірчицю, винний соус, сметанний або апельсиновий, якщо вам подобається таке поєднання смаків.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати ніжного кролика у сметанному соусі.

ДЖЕРЕЛОprostoway.com