Кролик у сметанному соусі: рецепт ніжного та соковитого м'яса на обід

Автор: Леся Ловіцька

Кролик у сметанному соусі – одна із найдивовижніших страв з цього м'яса. Воно виходить дуже ніжним та соковитим, і поєднується з будь-яким гарніром. Оптимально приготувати до нього картопляне пюре чи гречку.

Кролик у сметанному соусі: рецепт ніжного та соковитого м'яса на обід  - today.ua

Щоб приготувати кролик у сметанному соусі, вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 1 тушка кролика;
  • 400 мл сметани;
  • 3 зубчики часнику;
  • цибулина;
  • лимон;
  • склянка білого вина;
  • лавровий лист;
  • гілочка розмарину;
  • сіль та спеції-перець, чебрець, орегано за смаком;
  • рослинна олія.

М'ясо кроля має специфічний запах. Його перед приготуванням бажано вимочити в молоці, виноградному сокові, розчині яблучного оцту з водою або у звичайній воді, кілька разів змінюючи її.

Після вимочування потрібно приготувати маринад. У холодну воду слід додати сік одного лимона, лавровий лист, сіль та гілочку розмарину. Розріжте кролика на шматочки і покладіть їх у маринад на дві години, а потім просушіть паперовими рушниками.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину

У Верховній Раді вирішили, що відшкодування сім'ям загиблих українських громадян буде платити РФ

Налийте в сковороду олію і обсмажте нарізаний часник - досить хвилини. Видаліть його зі сковороди, після чого обсмажте шматочки кролика до золотистої скоринки. Перекладіть м'ясо у казан.

Обсмажте на маслі, що залишилася, нарізану півкільцями цибулю, залийте її вином і випарюйте його протягом п'яти хвилин.

Кролик у сметанному соусі: рецепт ніжного та соковитого м'яса на обід

Після цього цибулю з вином треба пересипати у казан з м'ясом, накрити кришкою та тушкувати протягом півгодини на маленькому вогні.

Візьміть невелику ємність і влийте туди кілька ложок рідини з казана. Додайте сметану і розмішайте до однорідності. Залийте м'ясо і продовжуйте тушкувати під кришкою ще 30 хвилин. Додайте спеції за смаком.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Під час подачі можна посипати кролика зеленню. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати до кролика напрочуд ніжне картопляне пюре – кухарі розкрили три секрети.