Сало по-домашньому: як правильно засолити продукт для довгого зберігання

Автор: Лобанова Єлизавета

Сало - це продукт, який може зберігатися досить довго, якщо його правильно перед цим засолити. Купуючи сало на базарі, зверніть увагу, щоб його шкірка була м'яка, за кольором сало має бути білим, або з легким рожевим відтінком, а найсмачніші шматки будуть з бічної частини або зі спини свині чи кабанчика. Зробити домашнє солоне сало з часником і спеціями простіше простого. Слідуйте нашому рецепту, і у вас вийде смачна закуска, яку можна подавати до столу з печеною картоплею, бутербродами з чорного хліба, маринованими огірками, тощо.

Сало по-домашньому: як правильно засолити продукт для довгого зберігання - today.ua

Рецепт солоного сала по-домашньому

Інгредієнти:

  • Сало – 1 кг
  • Сіль – 1 кг
  • Часник – 2 шт.
  • Лавровий лист – 8 шт.
  • Перець горошком – 20 шт.
  • Чорний перець запашний – 10 шт.

Сало по-домашньому: як правильно засолити продукт для довгого зберігання

Для початку промиваємо наше сало в холодній воді. Посипаємо сало сіллю і натираємо приправами. Ви можете використовувати будь-які спеції за смаком - перець, мелений імбир, гвоздику, мускатний горіх, корицю, червоний гострий перець, орегано сушений кріп, паприку, кмин...Також для засолки сала підходять чебрець, розмарин і аніс. Обов'язково додайте лавровий лист.

Кількість солі на 1 кг сала залежить від ваших смакових пристрастей. Розітріть часник і намажте їм гарненько ваше сало. Можна також покласти всередину пару зубчиків часнику.

Популярні зараз

В Україні громадян позбавлятимуть права на житло за спрощеною процедурою

В Україні очікуються звільнення та підвищення зарплат, — Нацбанк

Китай може захопити Місяць та оголосити його своєю територією, - NASA

Українських біженців у Німеччині закликали виїхати до Польщі: в країні виник гострий дефіцит місць

Після засолювання накриваємо сало плівкою і залишаємо його на 24 години в теплій кімнаті. Потім перекладаємо в холодильник. Через 3 дні сало повністю просочиться спеціями і сіллю, і його можна нарізати до столу.

Ви ще встигнете підготувати ароматний шматок сала до Великоднього столу. Тому поспішайте порадувати своїх рідних смачним делікатесом!

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати рулет із сала на закуску.