Як смачно запекти рибу з помідорами та сиром: простий рецепт на будь-який випадок

Автор: Анастасия Березовская

Не має значення, яка риба у вас є, цей універсальний рецепт підійде під будь-яку. На приготування піде всього 20 хвилин, решту часу потрібно на маринування та запікання риби. З помідорами та сиром страва виходить дуже соковитою та нестандартною.

Як смачно запекти рибу з помідорами та сиром: простий рецепт на будь-який випадок - today.ua

Запечена риба з помідорами та сиром - рецепт

Якщо у вас ціла риба її потрібно обробити на філе, якщо заморожена – заздалегідь розморозити.

Помідори краще вибирати щільні та соковиті, щоб вони добре тримали форму при нарізанні та не зіпсували зовнішній вигляд страви. Щоб рецепт був барвистим, можна взяти червоний помідор та жовтий перець, або навпаки.

Складові:

Популярні зараз

Пенсії порахують за єдиною формулою: хто отримуватиме майже 10 000 грн на місяць

Українцям обмежили відпустки у воєнний період

Чим підживити півонії навесні: один аптечний засіб допоможе виростити пишні квіти

“Скасування плати“ за доставку газу для пенсіонерів: у ГазПравді зробили важливу заяву

  • 500 г філе риби
  • 150 г помідор
  • 100 г майонезу
  • 80 г твердого сиру
  • цибулина
  • болгарський перець
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • спеції для риби
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком

Як смачно запекти рибу з помідорами та сиром: простий рецепт на будь-який випадок

Спосіб приготування:

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Цибулю нарізати кільцями, помідори - часточками або кружальцями. Черрі можна просто розрізати навпіл. Перець нарізати кільцями.
  2. Сир натерти на великій тертці.
  3. У мисці змішати цибулю зі спеціями для риби, сіллю, перцем та майонезом.
  4. Змастити маринадом рибу та прибрати її в холодильник на 20 хвилин маринуватися.
  5. Через зазначений час форму для запікання змащуємо олією. Більшу частину цибулі викладаємо на дно, зверху рибу, болгарський перець, помідори та сир.
  6. Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 25-30 хвилин - час може бути меншим або більшим залежно від виду і розміру філе риби.
  7. Подавати можна, прикрасивши свіжою зеленню.

Готово. Смачного!

Пропонуємо також спробувати приготувати найпопулярнішу страву на Старий Новий рік – рецепт тушкованої капусти з м'ясом.