Навіщо додавати в гречку соду при варінні: досвідчені господині поділилися лайфхаком

Автор: Лобанова Єлизавета

Не всі знають про те, що додавання щіпки харчової соди в гречану кашу під час її приготування зробить крупу більш пухкою. Багато що звичайно залежить від самої гречки. Але в будь-якому випадку сода тільки покращить вашу страву.

Навіщо додавати в гречку соду при варінні: досвідчені господині поділилися лайфхаком - today.ua

Головне, не переборщити. При варінні гречки потрібно додати у воду соди на кінчику ножа, не більше. Якщо додати більше, то каша гірчитиме.

Такий лайфхак дозволяє також нейтралізувати специфічний запах гречаної крупи. А ще, якщо ви недостатньо добре помили гречку, то сода виштовхне на поверхню всі лусочки і бруд, що потрапили в кашу. Їх залишиться лише зібрати ложкою.

Також ті, хто регулярно додає в гречку соду, зауважили, що каша при варінні не підгоряє, і її не потрібно для цього помішувати.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Верховна Рада знайшла додаткові підстави для припинення виплати пенсій

Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину

Навіщо додавати в гречку соду при варінні: досвідчені господині поділилися лайфхаком

Як правильно варити гречку

Переберіть та промийте крупу. Залийте її водою у пропорції 2:1.

Ставимо гречку на плиту та доводимо до кипіння. Потім додаємо щіпку солі. Коли крупа майже звариться і набухне, потрібно додати соду. Після цього гречка одразу стане пухкою. Зменшуємо вогонь і варимо ще пару хвилин до повного випаровування води.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

За бажання додаємо в готову гречку вершкове масло.

Раніше повідомлялося, скільки коштує кілограм гречки в українських супермаркетах наприкінці жовтня.