У паску краще не додавати: родзинки можуть бути небезпечними для здоров'я

Вже в цю неділю, 19 квітня, православні християни відзначатимуть одне з найважливіших релігійних свят - Великдень. Традиційними стравами цього свята і паски та яйця, які заздалегідь фарбують та розписують.

У паску краще не додавати: родзинки можуть бути небезпечними для здоров'я - today.ua

У традиційну паску завжди додають родзинки, але мало хто знає, що цей сухофрукт може бути небезпечним для деяких людей.

Але перш за все слід розповісти про користь родзинок. Вживання цього сухофрукту допомагає зміцнити імунітет завдяки антиоксидантам, які в них містяться. Також родзинки є корисними при безсонні, нервовому перенапруженні і частих стресах. У родзинках є вітаміни групи В, які зміцнюють нервову систему. А при остеохондрозі і остеопорозі сухофрукт є особливо корисним завдяки наявності в ньому бору, без якого неможливе нормальне засвоєння кальцію.

Що ж стосується небезпеки родзинок, перш за все шкідливими можуть бути їхні кісточки. Якщо ретельно не подрібнити їх у блендері, вони можуть потрапити в червоподібний відросток сліпої кишки, викликавши його запалення (апендицит). Також слід пам'ятати, що родзинки - дуже калорійний, тому не можна вживати цей продукт при ожирінні.

Родзинки також протипоказані при гострої серцевої недостатності, людям, які хворіють на цукровий діабет, при загостренні виразкової хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки і при ентероколіті.

Нагадаємо, раніше ми розповіли, для кого небезпечним може бути імбир.