Шоколадний торт без яєць і молока: рецепт дуже смачного десерту з простих інгредієнтів

Автор: Лобанова Єлизавета

На карантині багато з тих, хто раніше не славився кулінарними вміннями, почали все більше часу проводити на кухні. Популярністю користуються прості рецепти, які не вимагають складних інгредієнтів. Якщо вам хочеться чогось смачного до чаю, пропонуємо вам рецепт простого шоколадного торта, який готується всього з 6 інгредієнтів. Якщо у вас закінчилося молоко або яйця, не потрібно бігти до магазину, ми розповімо, як приготувати випічку і без них.

Шоколадний торт без яєць і молока: рецепт дуже смачного десерту з простих інгредієнтів  - today.ua

Рецепт шоколадного торта без яєць і молока

Інгредієнти:

  • 370 г борошна
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 240 г цукру
  • 4 ст. л. какао-порошку
  • 380 мл води
  • 80 мл оливкової олії
  • 1 ч. л. екстракту ванілі

Шоколадний торт без яєць і молока: рецепт дуже смачного десерту з простих інгредієнтів

Для початку змішайте оливкову олію, воду і ваніль. Потім в інший посуд просійте борошно, додайте розпушувач і добре перемішайте. Додайте цукор і какао, збийте все вінчиком.

Поступово вилийте суміш олії і води в сухі інгредієнти і повільно місіть тісто до утворення однорідної маси. Якщо додати в тісто щіпку морської солі, то торт вийде солодшим.

Популярні зараз

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

Застеліть форму для випічки пергаментним папером і вилийте тісто. Розігрійте духовку до 180°C і випікайте шоколадний торт протягом 40-50 хвилин.

Коли дістанете торт з духовки, відразу з форми його не виймайте. Нехай охолоне, а потім можете прикрасити випічку цукровою пудрою, полити гарячим шоколадом, або посипати какао.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати смачний пиріг з яблуками з доступних інгредієнтів.