Як приготувати смачний пиріг з яблуками: покроковий рецепт

Яблучний пиріг - один з найпростіших та найпопулярніших десертів у всьому світі. На його приготування вам не доведеться витрачати багато часу, зусиль та коштів, адже в рецепті - тільки прості та доступні продукти.

Як приготувати смачний пиріг з яблуками: покроковий рецепт - today.ua

Рецепт пирога с яблуками

Вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • борошно - 1/2 склянки;
  • вершкове масло - 200 г;
  • курячі яйця - 3 шт.;
  • цукор - 1/2 склянки;
  • сметана - 1 склянка;
  • кисле молоко - 2 столові ложки;
  • сіль - половина чайної ложки;
  • сода - половина чайної ложки;
  • яблука - 1 кг;
  • кориця мелена - 1 столова ложка;
  • родзинки - 1 склянка.

Як приготувати смачний пиріг з яблуками: покроковий рецепт

Як приготувати пиріг з яблуками

Спочатку треба просіяти борошно та змішати його з содою. В цю суміш додайте сметану, вершкове масло, сіль, цукор та яйця. Вимішуйте тісто на столі, доки воно не стане однородним та еластичним.

Зробіть з тіста булку і поставте її у холодне місце, накривши серветкою. Тісто має настоятись протягом 25-30 хвилин.

Яблука треба почистити і натерти на крупній тертці, або ж порізати невеликими скибочками.

Половину тіста розгортайте шаром товщиною 1 см і викладіть на металевий лист.

На заготовку покладіть яблучний фарш, а зверху додайте цукор з родзинками та корицею.

З другої половини тіста треба вирізати смужки і зробити візерунок у вигляді сітки.

Пиріг покривається яйцем і випікається при температурі 190-200 градусів протягом 25-30 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми розповіли, як приготувати швидкий пиріг на кефірі з варенням.