Секрет для гіпертоніків: вчені назвали м'ясо, яке знижує тиск

Японські вчені з'ясували, що колаген, який міститься в курячих ніжках, розщеплюється в шлунку на інші білки та допомагає знизити тиск. Також корисний для гіпертоніків курячий бульйон.

Секрет для гіпертоніків: вчені назвали м'ясо, яке знижує тиск - today.ua

Дослідники виявили, що ці речовини діють аналогічно медикаментам-інгібіторам, які призначають лікарі, щоб знизити високий кров'яний тиск.

До цього висновку вони прийшли під час експерименту над мишами, який тривав 4 тижні. З'ясувалося, що білки в курячому м'ясі могли знизити тиск у гризунів протягом доби.

На думку вчених, люди, які страждають від артеріальної гіпертензії, повинні включити в свій щоденний раціон курячий бульйон як частину лікування із захворюванням. При цьому фахівці підкреслили, що ця страва, а також куряче м'ясо, не може замінити ліки.

Секрет для гіпертоніків: вчені назвали м'ясо, яке знижує тиск

Крім усього, лікарі настійно рекомендують знизити вживання солі, відмовитися від спиртного, додати в раціон овочі та фрукти, а також щоденну фізичну активність, щоб знизити тиск.

Нагадаємо, нещодавно лікарі назвали просте блюдо для того, щоб знизити тиск, на сніданок. Як з'ясувалося, досить снідати їм тричі на тиждень, щоб гарантувати додаткове поліпшення самопочуття на додачу до основних заходів.