Дієтологи назвали найшкідливіший продукт в світі

Автор: Іванова Олена

По всій видимості, ласунам доведеться переглянути свої гастрономічні уподобання. Нещодавно дієтологи заявили: найбільш шкідливим продуктом у світі є цукор. Про це розповів лікар Олексій Ковальков.

Дієтологи назвали найшкідливіший продукт в світі - today.ua

Цукор – це не що інше, як поєднання фруктози і глюкози, утворене штучним методом, тому від його вживання краще відмовитися. Згідно зі статистикою, саме цей продукт викликає появу патологій і найчастіше призводить до передчасної смерті. Справа в тому, що людський організм за своєю природою не пристосований до засвоєння та переробки цукру, кількість вуглеводів в якому зашкалює.

Дієтологи назвали найшкідливіший продукт в світі

Цукор шкодить підшлунковій залозі

Один з найважливіших органів людини – підшлункова залоза – просто не справляється з такою великою кількістю цих речовин, із-за чого зазнає колосальних навантажень. Любителям солодощів доктора рекомендують регулярно контролювати вміст цукру в крові. Ці показання не повинні перевищувати шести одиниць.

Популярні зараз

Обурені діями уряду словаки зібрали гроші на снаряди для ЗСУ

Київстар, Vodafone та lifecell подбали про дешеві тарифи для своїх абонентів: який обсяг послуг можна за ними отримати

Робота половини українських банків може зупинитися: у НБУ назвали причину

У Білому домі повідомили, коли розпочнеться постачання зброї в Україну

Дієтологи назвали найшкідливіший продукт в світі

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Вживання цієї харчової добавки в світі за останні роки значно зросло. Одна людина щорічно з'їдає до 70 кілограмів, що може призвести до найсумніших наслідків. Якщо ви дуже хочете солоденького, вибирайте для себе свіжі фрукти, сухофрукти та мед. Гарною альтернативою є також сироп агави, патока, кленовий сироп і стевія, яка вважається лідером по низькій калорійності.

Людям, страждаючим діабетом, слід бути особливо обережними. Нещодавно були названі три напою, які здатні знижувати рівень цукру в організмі.