Смажена картопля як у ресторані: смак покращить секретний інгредієнт

Автор: Леся Ловіцька

Смажена картопля повинна мати золотисту скоринку, бути хрусткою зовні та м'якою всередині. Не всім вдається приготувати частування, яке не соромно подати на святковий стіл. Названо секретний інгредієнт, який покращить смак страви.

Смажена картопля як у ресторані: смак покращить секретний інгредієнт - today.ua

Щоб смажена картопля не пригоріла, але й не перетворилася на кашу, потрібно дотримуватись технології її приготування. Овочі потрібно почистити, добре промити та нарізати на скибочки приблизно однакового розміру. Надлишки рідини слід видалити паперовими рушниками.

Смажити картоплю краще на сковороді з антипригарним покриттям. Причому потрібно не економити на олії, щоб страва не вийшла сухою. Однак перед термічною обробкою потрібно додати один секретний компонент – це борошно.

Як смачно посмажити картоплю

У ємність із нарізаною картоплею потрібно додати кілька столових ложок борошна та перемішати скибочки. Кожному має дістатися "напилення", яке й забезпечити рум'яну скоринку картоплі.

Популярні зараз

ПриватБанк та monobank встановили обмеження на грошові перекази між картками

У Білому домі зробили заяву про “жахливу“ ситуацію на фронті: “Ми вже запізнилися“

Законопроєкт про мобілізацію змінено: у Раді повідомили, які скандальні положення виключили з документу

Росіяни після окупації Авдіївки продовжили наступ: Путін назвав 5 стратегічних напрямків

Викладайте картоплю на сковороду, але не поспішайте солити, перчити та додавати інші прянощі. Обсмажте з одного боку, а потім переверніть на інший. При цьому не потрібно накривати картоплю кришкою. Використовуйте середній вогонь.

Смажена картопля як у ресторані: смак покращить секретний інгредієнт

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

За п'ять хвилин до приготування можна додати сіль, приправи, часник та зелень – на власний розсуд. Смажену картоплю часто подають з легким овочевим салатом та оселедцем. Смачного!

Смажена картопля не відноситься до страв, які рекомендують вживати прихильники правильного харчування. Вона калорійна та не підходить людям на дієті. Раніше повідомлялося, як смачно приготувати запечену картоплю, яка буде кориснішою за смажену.