Смачніше, ніж у кав'ярні: як приготувати ідеальну розчинну та заварну каву вдома

Автор: Леся Ловіцька

Чашка кави здатна покращити ранок – підбадьорити, надати сили та підвищити настрій. Багато хто купує напій дорогою на роботу, проте цілком можливо приготувати його вдома. Якщо знати деякі секрети - вийде не гірше, а навіть краще, ніж у кав'ярні.

Смачніше, ніж у кав'ярні: як приготувати ідеальну розчинну та заварну каву вдома  - today.ua

Заварна кава в турці

Не всі вміють правильно заварювати каву в турці. Мелену каву можна заливати як гарячою, так і холодною водою. Однак у другому випадку вона готуватиметься довше і матиме більш виражений смак. У другому – м'якший.

Більш насиченим напій буде, якщо тричі знімати його з вогню, коли з'являється пінка.

Ніжний смаковий відтінок додасть шматочок вершкового масла. Поекспериментуйте з улюбленими прянощами – корицею, ваніллю, мускатним горіхом, гвоздикою та кардамоном. Хитрість – гуща осяде швидше, якщо до готової кави додати ложку холодної води.

Популярні зараз

В Україні громадян позбавлятимуть права на житло за спрощеною процедурою

Країни НАТО зможуть збивати російські ракети над Україною зі своєї території

В Україні очікуються звільнення та підвищення зарплат, — Нацбанк

Українських біженців у Німеччині закликали виїхати до Польщі: в країні виник гострий дефіцит місць

Смачніше, ніж у кав'ярні: як приготувати ідеальну розчинну та заварну каву вдома

Заварна кава в чашці

Такий варіант теж цілком має місце. Засипте потрібну кількість кави в чашку, залийте окропом і зачекайте чотири хвилини. Обережно перемішайте напій, зніміть пінку та дегустуйте. Примітно, що дрібніший помел даватиме готовому напою більше гіркоти.

Розчинна кава

Як би не обурювалися кавові гурмани, але розчинна кава залишається найпопулярнішою. Справа в тому, що її набагато простіше готувати. Однак часто смак виходить із неприємною кислинкою. Це зумовлено особливостями його хімічного складу.

Смачніше, ніж у кав'ярні: як приготувати ідеальну розчинну та заварну каву вдома

Щоб запобігти небажаному смаковому акценту, розчиніть каву в невеликій кількості холодної кип'яченої води, і тільки після цього додайте гарячу.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

До речі, якщо чай заварюється окропом, то оптимальна температура для приготування кави – 90-96°C.

Нагадаємо, як приготувати запашні, соковиті та дуже смачні кекси до кави.