Ватрушки з сиром на бездріжджовому тісті: рецепт смачної домашньої випічки на сніданок

Автор: Леся Ловіцька

Ватрушки з сиром - дивовижна випічка, яку люблять як діти, так і дорослі. У традиційному варіанті вони готуються на здобному тісті. Однак багато хто віддає перевагу бездрожжевим виробам. Є простий рецепт, за яким ватрушки можна зробити дієтичнішими і кориснішими, але не менш смачними.

Ватрушки з сиром на бездріжджовому тісті: рецепт смачної домашньої випічки на сніданок - today.ua

Господині зазвичай готують ватрушки з сиром, але можна використовувати будь-яку іншу начинку: ягоди, фрукти, варення, а також м'ясо або ковбасу. Пропонуємо порадувати близьких бездрожжевою випічкою. Для тесту вам знадобляться:

  • 200 г борошна;
  • 125 мл кефіру;
  • 1 ст. л. рафінованої рослинної олії;
  • 1 ст. л. цукру;
  • дрібка солі;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • яйце.

Начинка готується із:

  • 200 г сиру;
  • яйця;
  • 3 ст. л. цукру;
  • пакетика ванільного цукру;
  • тертої цедри 1 лимона.

Усі інгредієнти для начинки потрібно змішати між собою та перебити блендером до однорідності. Відправте масу до холодильника на десять хвилин.

Популярні зараз

Названо тарифи на газ з 1 травня: інформація від усіх постачальників

У Нафтогазі зробили заяву з приводу масштабної аварії на газопроводі: що буде з постачанням газу

Українці зможуть повернути частину грошей, витрачених на оплату комунальних послуг

Україна збила бомбардувальник Ту-22М3 за допомогою унікальної української розробки

Тісто також готується максимально просто: з'єднайте кефір із сіллю та цукром, влийте олію. Змішайте борошно з розпушувачем. Якщо його немає, можна використати соду, гашену оцтом. Додайте борошно, перемішайте виделкою, а потім сформуйте тісто руками.

Ватрушки з сиром на бездріжджовому тісті: рецепт смачної домашньої випічки на сніданок

Тісто потрібно розділити на шість частин, із яких скачати кульки приблизно одного розміру. Викладіть їх на лист, покритий пергаментом. У центрі кожної кульки слід зробити поглиблення за допомогою склянки.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Викладайте начинку та змастіть краї ватрушок яйцем. Випічка буде готова через 25-30 хвилин при температурі в духовці 180 градусів. Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати королівську ватрушку – ідеальне частування до кави чи чаю.