Ватрушки з сиром на бездріжджовому тісті: рецепт смачної домашньої випічки на сніданок

Автор: Леся Ловіцька

Ватрушки з сиром - дивовижна випічка, яку люблять як діти, так і дорослі. У традиційному варіанті вони готуються на здобному тісті. Однак багато хто віддає перевагу бездрожжевим виробам. Є простий рецепт, за яким ватрушки можна зробити дієтичнішими і кориснішими, але не менш смачними.

Ватрушки з сиром на бездріжджовому тісті: рецепт смачної домашньої випічки на сніданок - today.ua

Господині зазвичай готують ватрушки з сиром, але можна використовувати будь-яку іншу начинку: ягоди, фрукти, варення, а також м'ясо або ковбасу. Пропонуємо порадувати близьких бездрожжевою випічкою. Для тесту вам знадобляться:

  • 200 г борошна;
  • 125 мл кефіру;
  • 1 ст. л. рафінованої рослинної олії;
  • 1 ст. л. цукру;
  • дрібка солі;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • яйце.

Начинка готується із:

  • 200 г сиру;
  • яйця;
  • 3 ст. л. цукру;
  • пакетика ванільного цукру;
  • тертої цедри 1 лимона.

Усі інгредієнти для начинки потрібно змішати між собою та перебити блендером до однорідності. Відправте масу до холодильника на десять хвилин.

Популярні зараз

Зеленський розповів, що потрібно зробити перед збільшенням чисельності ЗСУ

Названо країни, з яких в Україну найбільше ввозять бензину

В Україні спростили перебронювання працівників через портал “Дія“

Як обрати якісну моторну оливу 5w30 для вашого авто?

Тісто також готується максимально просто: з'єднайте кефір із сіллю та цукром, влийте олію. Змішайте борошно з розпушувачем. Якщо його немає, можна використати соду, гашену оцтом. Додайте борошно, перемішайте виделкою, а потім сформуйте тісто руками.

Ватрушки з сиром на бездріжджовому тісті: рецепт смачної домашньої випічки на сніданок

Тісто потрібно розділити на шість частин, із яких скачати кульки приблизно одного розміру. Викладіть їх на лист, покритий пергаментом. У центрі кожної кульки слід зробити поглиблення за допомогою склянки.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Викладайте начинку та змастіть краї ватрушок яйцем. Випічка буде готова через 25-30 хвилин при температурі в духовці 180 градусів. Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати королівську ватрушку – ідеальне частування до кави чи чаю.

Головне