Смачно та недорого: рецепт оригінальної закуски з оселедцем та буряком на різдвяний стіл

Автор: Леся Ловіцька

Незважаючи на велику кількість сучасних рецептів, "Оселедець під шубою" залишається серед фаворитів на різдвяному та новорічному столі. Можна урізноманітнити меню оригінальної закускою, яка містить ті ж інгредієнти, але готується простіше та швидше.

Смачно та недорого: рецепт оригінальної закуски з оселедцем та буряком на різдвяний стіл  - today.ua

Рецептом поділилася відомий кулінарний блогер Валерія Велігура на своїй сторінці у соцмережі Instagram. Закуска з оселедцем та буряком виходить незвичайною зовні та смачною за рахунок поєднання продуктів. Вам знадобляться:

  • 4 картоплини;
  • 200 г філе оселедця;
  • 2 буряки;
  • 2 з. часнику;
  • сіль та перець за смаком;
  • червона та зелена цибуля;
  • 50 мл майонезу;
  • зелень.

Добре промийте буряк і картоплю, відваріть їх у підсоленій воді. Щоб прискорити процес приготування, можна помістити овочі в рукав для запікання, закрити його і відправити в мікрохвильову піч. Буряк буде готовий за 20 хвилин, а картопля – всього за 10.

Бульби потрібно остудити, розрізати навпіл, посолити та поперчити. Буряк натріть на тертці, змішайте з часником, пропущеним через прес, зеленою цибулею та майонезом.

Популярні зараз

В Україні скасують 11-річне навчання у школі і відправлять половину учнів до ПТУ

В Україні показали Daewoo Lanos нового покоління

З'явилось важливе уточнення щодо “автомобільної мобілізації“: кого торкнеться вилучення транспорту

Україна цьогоріч може залишитися без врожаю фруктів: в усьому винні бджоли

 
 
 
 
 
Подивитися цю публікацію в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публікація від Valeriia Veligura (@yummy.lera)

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Червону цибулю слід нарізати на тонкі смужки. Викладайте начинку на кожну половинку картоплі, зверху покладіть по два шматочки філе оселедця, прикрасьте червоною цибулею та дрібно нарізаною зеленню. Смачного!

А для тих, хто на Різдво та Новий рік не планує відмовлятися від традиційного "Оселедця під шубою", є еталонний рецепт. У страву потрібно додати секретний інгредієнт, і вона вийде такою ж смачною, як у ресторані.