Салат “Шуба“ як у ресторані: рецепт новорічної страви із секретним інгредієнтом

Автор: Леся Ловіцька

"Шуба" – один із тих салатів, які обов'язково будуть на святковому новорічному столі більшості українців. Багато господинь готують її з різними добавками. Однак класичний варіант не втрачає актуальності. Досвідчені кухарі додають секретний інгредієнт, який покращить смак готової страви.

Салат “Шуба“ як у ресторані: рецепт новорічної страви із секретним інгредієнтом - today.ua

Салат "Шуба" можна зіпсувати великими шматками гіркої цибулі. Щоб цього не сталося, потрібно використовувати солодку червону цибулю. Якщо її замаринувати, страва отримає цікавий смаковий акцент.

Для рецепту вам знадобляться:

  • філе одного оселедця:
  • червона цибулина;
  • крупний буряк (300 г);
  • картопля (200 г);
  • морква (150-170 г);
  • майонез.

Салат “Шуба“ як у ресторані: рецепт новорічної страви із секретним інгредієнтом

Популярні зараз

Коли закінчиться війна в Україні: прогноз російського математика

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

Овочі потрібно попередньо відварити у підсоленій воді або запекти у фользі у духовці. Цибулю слід замаринувати. Наріжте овоч кубиком, після чого додайте до нього по чайній ложці цукру та олії, а також столову ложку оцту. Перемішайте та залиште на 10 хвилин.

Овочі потрібно натерти на великій тертці. Спочатку у форму для салату укладайте картоплю, змастіть її майонезом. Потім потрібно нарізати філе оселедця кубиком, викласти на рибу мариновану цибулю і змастити майонезом.

Салат “Шуба“ як у ресторані: рецепт новорічної страви із секретним інгредієнтом

Шари, що залишилися - морква і буряк, між якими також повинен бути майонез. З ним страва буде смачнішою, проте якщо вона здасться вам занадто жирною, можна використовувати соус тільки для верхнього бурякового шару.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Майонез буде кориснішим і дешевшим, якщо зробити його своїми руками – вам знадобляться лічені хвилини.

Нагадаємо, що салат "Шуба" буде смачнішим, якщо засолити рибу самостійно.