Котлети з курячого фаршу: рецепт приготування соковитої і ароматної страви

Котлети з курячого фаршу готуються легко і швидко. Навіть молода господиня зможе здивувати домочадців соковитим і смачним кулінарним шедевром.

Котлети з курячого фаршу: рецепт приготування соковитої і ароматної страви - today.ua

Курячі котлети нашвидкуруч

  • 400 г курячого фаршу
    1 яйце
    2 скибочки черствого батона або білого хліба
    2 зубчики часнику
    2 ст. л. панірувальних сухарів
    Сіль і перець за смаком
    Рослинна олія для смаження

Фарш можна купити готовий в магазині або самостійно перемолоти курячу грудку і м'ясо на м'ясорубці.

Гострим ножем зріжте скориночку зі скибочок вчорашнього хліба. Складіть м'якуш в глибоку тарілку і залийте молоком або просто водою. Коли хліб розмокне, зайву рідину віджати руками.

До фаршу додайте віджатий хліб, яйце, сіль і перець, можна всипати трохи курячої приправи. Вимісіть до однорідності.

Котлети з курячого фаршу: рецепт приготування соковитої і ароматної страви

В окремій тарілці змішати панірувальні сухарі з пшеничним борошном. З фаршу сформувати невеликі плоскі котлетки, обваляти їх у панірувальній суміші.

Акуратно викладіть котлети на розпечену рослинну олію. Обсмажте з одного боку до рум'яної скоринки. Потім за допомогою лопатки переверніть вироби. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте на повільному вогні близько 10 хвилин до повної готовності.

Подавати до столу котлети краще гарячими. На гарнір підійдуть тушковані овочі, картопляне пюре або макарони.

Приємного апетиту!

Спробуйте також приготувати своїми руками знамениті котлети по-київськи. Нічого складного в цьому рецепті немає, але страва виходить неповторною на смак.

ДЖЕРЕЛОgolos.ua