Котлети по-київськи в домашніх умовах: покроковий рецепт знаменитої страви

Автор: Шевченко Лилия

Котлети по-київськи – одна з найпопулярніших страв у кафе і ресторанах. Соковиті і неймовірно смачні котлети з курячого філе обожнюють всі без винятку. Гарна новина полягає в тому, що в домашніх умовах їх приготувати зовсім не складно. А смажити будемо на пательні!

Котлети по-київськи в домашніх умовах: покроковий рецепт знаменитої страви - today.ua

Котлети по-київськи: покрокова інструкція

Котлети по-київськи в домашніх умовах: покроковий рецепт знаменитої страви

Інгредієнти:

  • 1 куряча грудка
    150 грам вершкового масла
    2 курячих яйця
    2 скибочки черствого хліба
    2 ст. л. борошна
    1 пучок свіжої зелені
    Сіль і перець за смаком
    Рослинна олія для смаження

Покроковий рецепт:

Популярні зараз

Названо тарифи на газ з 1 травня: інформація від усіх постачальників

НБУ оголосив про масове закриття банківских відділень

У Нафтогазі зробили заяву з приводу масштабної аварії на газопроводі: що буде з постачанням газу

Українці зможуть повернути частину грошей, витрачених на оплату комунальних послуг

1) Курячу грудку за допомогою гострого ножа звільнити від кістки. Філе розрізати вздовж на дві частини.

2) Кожен шматок загорнути у плівку і відбити молоточком для м'яса. Філе повинно стати плоским, але не надто тонким.

3) Вершкове масло кімнатної температури змішати з сіллю, подрібненою зеленню, меленим перцем. Половину масляної суміші покласти на одну сторону філе і щільно загорнути. Аналогічно вчинити з другим шматочком курки.

4) Обидва рулетика обваляти з усіх сторін у борошні. Перекласти на тарілку і відправити в морозилку на півгодини.

5) Скибочки хліба натерти на тертці або пропустити через подрібнювач. Отримані крихти пересипати на тарілку.

Котлети по-київськи в домашніх умовах: покроковий рецепт знаменитої страви

6) Яйця збити виделкою до однорідності.

7) Сковороду з товстим дном, поставити на середній вогонь, влити рослинну олію. Коли вона як слід розігріється, курячі котлети по-київськи занурити в яєчну суміш, потім обваляти в борошні, знову опустити в яйце, а потім рясно посипати хлібними крихтами.

8) Смажити котлети на повільному вогні з кожного боку приблизно по 20 хвилин.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приємного апетиту!

З курячого м'яса можна приготувати не тільки котлети по-київськи, але і нестандартне олів'є. Салат виходить ніжним, смачним і корисним. Обов'язково спробуйте!