Борщ стане яскраво-червоним та наваристим: коли до страви потрібно додавати буряк

Автор: Леся Ловіцька

Борщ можна приготувати за різними рецептами, однак у багатьох випадках страва виходить не яскраво-червоною, а помаранчевою та неапетитною. Це відбувається через те, що буряк у процесі варіння втрачає свій колір. Щоб уникнути такої неприємності, потрібно знати про кулінарні тонкощі, які допоможуть приготувати ідеальне частування на обід чи вечерю.

Борщ стане яскраво-червоним та наваристим: коли до страви потрібно додавати буряк  - today.ua

Борщ завжди готується на м'ясному чи овочевому бульйоні. Можна відварювати м'ясо відразу у воді, а можна – попередньо обсмажити його на олії, після чого протушкувати разом із томатним соком. Знадобиться одна-дві склянки, залежно від обсягу каструлі.

Потім потрібно правильно приготувати засмажку. Візьміть сковороду і обсмажте нарізану цибулю із морквою, після чого додайте буряк і посипте чайною ложкою цукру. Так овочі карамелізуються і майбутня страва вийде цікавішою на смак.

Додайте в засмажку трохи перетертих помідорів або води, а також одну-дві чайні ложки лимонного соку. Цей інгредієнт допоможе зберегти насичений колір борщу та додасть йому необхідної кислинки.

Популярні зараз

Зеленський пояснив, чому мобілізація стосуватиметься насамперед молодих чоловіків

Стрижка піксі-боб – один із найкращих варіантів для тонкого волосся: фото модної зачіски

Кейт Міддлтон показала рідкісне фото молодшого сина у день його народження

В Україні чекають новий Hyundai Tucson: фото та ціни

Борщ стане яскраво-червоним та наваристим: коли до страви потрібно додавати буряк

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Важливий момент – додавання засмажки. Її потрібно відправляти у каструлю максимум за 5-7 хвилин до повної готовності борщу. В такому разі буряк не виварюватиметься. Потім ємність потрібно закрити кришкою та залишити на кілька годин, щоб борщ настоявся.

Нагадаємо, як приготувати смачний борщ без м'яса та засмажки – за рецептом відомого кулінара Євгена Клопотенка.