Зеленуватий наліт на жовтку вареного яйця дуже токсичний – лікарі

Автор: Шевченко Лилия

Переварені курячі яйця завдають організму серйозної шкоди, стверджують лікарі. Фахівці розповіли, чим небезпечний зеленуватий наліт на жовтку, і скільки хвилин можна варити яйця.

Зеленуватий наліт на жовтку вареного яйця дуже токсичний – лікарі - today.ua

Багато людей варять курячі яйця не правильно. Якщо на жовтку з'явився зеленувато-блакитний наліт, то даний продукт вже не придатний в їжу.

Жовток курячого яйця набуває дивного відтінку, коли продукт піддається занадто довгій термічній обробці. В цьому випадку, в яйці стрімко утворюються токсичні для організму людини речовини. Зокрема, це сульфід заліза, який згубно впливає на наше здоров'я.

Зеленуватий наліт на жовтку вареного яйця дуже токсичний – лікаріЗа словами лікарів, якщо ви хочете отримати від варених курячих яєць тільки користь, то варіть їх не більше десяти хвилин. Після цього негайно занурте яйця в холодну воду. В іншому випадку, процес утворення сульфіду заліза ще буде тривати деякий час, що зробить продукт ще більш небезпечним для здоров'я.

Популярні зараз

У шкіряній міні-сукні: 55-річна Дженніфер Еністон захопила фанатів стрункими ногами

Стало відомо, як зміняться доходи найменш заможних українців із запровадженням базової соцдопомоги

Спікер Джонсон зробив заяву щодо подальшої підтримки України з боку США

В Україні у півтора рази зростуть ціни на косметику, - Forbes

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Відзначимо, що навіть правильно звареними яйцями не варто зловживати. Даний продукт харчування здатний не тільки зміцнити здоров'я, але і зруйнувати його. Обов'язково порадьтеся з лікарем, перш ніж вводити яйця в свій раціон.

Нагадаємо, раніше фахівці розповіли, в чому полягає різниця між курячими яйцями з білою і коричневою шкаралупою. Можливо, ці висновки стануть для вас несподіванкою.