За бабусиним рецептом: як приготувати домашні голубці з м'ясом та рисом у духовці

Автор: Лобанова Єлизавета

Голубці - це одна з найдавніших українських страв, яку готували наші прабабусі, бабусі, мами, і зараз сучасні господині все частіше згадують своє коріння і на свята подають до столу голубці. Їх можна готувати і в духовці, і на плиті. Але запечені голубці виходять смачнішими.

За бабусиним рецептом: як приготувати домашні голубці з м'ясом та рисом у духовці - today.ua

Якщо ви не їсте м'ясо, можете замінити його на рибу, або додайте до начинки голубців гриби і більше овочів.

Рецепт домашніх голубців у духовці

Інгредієнти:

  • білокачанна капуста;
  • рис;
  • морква;
  • ріпчаста цибуля;
  • м'ясний фарш;
  • томатна паста;
  • зелень.

За бабусиним рецептом: як приготувати домашні голубці з м'ясом та рисом у духовці

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Верховна Рада знайшла додаткові підстави для припинення виплати пенсій

Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину

Промиваємо рис і відварюємо його в киплячій підсоленій воді до напівготовності.

На розігрітій сковороді з олією обсмажуємо нарізану кубиком цибулю. Додаємо натерту моркву та томатну пасту. Солимо і перчимо за смаком.

До рису додаємо засмажку, спеції, фарш та подрібнену зелень.

Капусту відварюємо в окропі, знімаємо листочки. Декілька листків викладаємо на дно каструлі. З наступних зрізаємо тверду частинку ребра і поділяємо на половину. У кожний загортаємо начинку.

Щільно викладаємо голубці в каструлі, яку ставитимемо в духовку.

Готуємо соус для голубців. Для цього змішуємо томатну пасту з вершками, розбавляємо водою та заливаємо голубці.

Запікаємо голубці їхній розігрітій духовці при 180 градусах протягом півтори години.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати ліниві голубці нашвидкуруч.