Більшість із нас традиційно зберігає більшість продуктів в холодильнику, навіть не замислюючись, чи правильно це. Насправді ж багато продуктів псуються в холодильнику або втрачають свої корисні властивості, тому важливо знати, що, як і де правильно зберігати.
Перш за все в холодильнику не можна зберігати хліб. Якщо він буде в пакеті, то всередині утворюється конденсат, через що продукт стає мокрим. Якщо ж зберігати хліб без пакета, то він вбиратиме в себе запахи інших продуктів і втратить свої смакові якості.
Ріпчаста цибуля і часник також не люблять холод. В пакетах вони псуються, а в розкритому вигляді - поширюють запахи, якими просочуються всі інші продукти. Спробуйте зберігати ці продукти в тканинних мішечках в сухому теплому місці (до 36 градусів тепла).
Ще один продукт, який не любить холодильник - шоколад. При низьких температурах він покривається білим нальотом. Це відбувається через те, що холод виморожує вологу з продукту, і на поверхні шоколаду починають проступати кристали сахарози, через що шоколад стає несмачним.
Популярні зараз
В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів
Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати
В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон
Мед і варення густіють в холоді, тому їх краще зберігати при кімнатній температурі.
Нагадаємо, раніше ми розповіли про ТОП-5 продуктів харчування, які псуються після заморозки.