Соковиті курячі стегенця на обід: у чому замаринувати м'ясо, щоб воно вийшло ніжним та пікантним

Соковиті курячі стегенця - це чудове доповнення до будь-якого гарніру. Готується курка швидко, головне правильно замаринувати м'ясо, щоб воно не вийшло сухим. Ми розповімо, в яких інгредієнтах найкраще тушкувати стегенця, щоб у вас вийшла і пікантна підлива, і ніжне м'ясо.

Соковиті курячі стегенця на обід: у чому замаринувати м'ясо, щоб воно вийшло ніжним та пікантним - today.ua

Курячі стегенця у вершковому соусі

Інгредієнти:

  • курячі стегенця - 800 г;
  • рослинна олія – 5 г;
  • вершкове масло – 5 г;
  • вершки чи сметана – 80 г;
  • молоко – 90 г;
  • творог – 100 г;
  • сіль - щіпка;
  • мелений перець – за смаком;
  • гірчиця або кавказька аджика – 1 столова ложка;
  • спеції – за смаком (гранульований часник, паприка, куркума, приправа до курки тощо);
  • соєвий соус – за смаком.

Соковиті курячі стегенця на обід: у чому замаринувати м'ясо, щоб воно вийшло ніжним та пікантним

З курячих стегон заздалегідь зніміть шкіру, видаліть зайвий жир, промийте м'ясо, просушіть серветками і розріжте на половинки.

В окремій тарілці змішайте спеції.

Натріть курячі стегенця сумішшю приправ з усіх сторін.

Поставте пательню на середній вогонь, додайте олію та вершкове масло.

Коли сковорідка добре розігріється, викладіть курку. Обсмажуйте стегенця до золотистої скоринки з кожної сторони протягом 3-5 хвилин.

Зменшіть вогонь, вилийте на сковороду молоко, додайте вершки та творог. Це і буде наш вершковий соус, який подарує м'ясу ніжну текстуру та приємний присмак. Розмішайте вершки із творогом до однорідної текстури.

Тушимо курячі стегенця у соусі під закритою кришкою на повільному вогні протягом 5-7 хвилин.

Подаємо страву на обід або вечерю у гарячому вигляді з будь-яким гарніром, присипавши зеленню.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати ніжного кролика у сметанному соусі.

ДЖЕРЕЛОobozrevatel.com