Зазвичай господині готують пиріжки з дріжджового тіста: так вони виходять особливо пишними і м'якими. Але, як запевняють професійні кухарі, замісити тісто можна і на кефірі. Поділимося рецептом.
Зверніть увагу: всі необхідні продукти мають бути кімнатної температури, а ще краще – теплими.
Інгредієнти
- 250 мл кефіру;
- 600 грамів борошна;
- одне куряче яйце;
- столова ложка рослинної олії;
- чайна ложка солі;
- столова ложка цукру без гірки;
- половина чайної ложки соди.
Приготування
Теплий кефір вилийте в миску і розбийте у нього яйце, перемішайте. Відправте в суміш рослинне масло, сіль і цукор і знову збийте вінчиком. Половину вказаної кількості борошна (300 грамів) просійте в окрему миску і додайте туди половину чайної ложки соди. Влийте в борошно з содою кефірну суміш, а потім відправте туди решту борошна. Замісіть тісто і залиште його відпочивати на 15 хвилин.
Популярні зараз
У “Дії“ почали показувати фото та відео порушень ПДР
У 2024 році українці накопичили понад 700 тисяч нових боргів
Деяким пенсіонерам у січні додатково виплатять 570 грн
У ТЦК пояснили, в які частини можуть мобілізувати чоловіків віком від 50 років
Секрет у тому, що сода гаситься безпосередньо у тесті, а не в кефірі, завдяки чому воно виходить пористим, а пиріжки – пішніми.
Начиняти пиріжки можна чим завгодно: картоплею, вареними яйцями, тушкованою капустою. Під час ліплення пиріжків борошно не підсипати, а для того, щоб тісто не липло, змащуйте руки рослинним маслом.
А знаєте, як приготувати пиріжки нашвидкуруч за бабусиним рецептом? Якщо ні, то ми вас навчимо.