Вийдуть м'які та пишні: рецепт приготування пиріжків на кефірі

Автор: Іванова Олена

Зазвичай господині готують пиріжки з дріжджового тіста: так вони виходять особливо пишними і м'якими. Але, як запевняють професійні кухарі, замісити тісто можна і на кефірі. Поділимося рецептом.

Вийдуть м'які та пишні: рецепт приготування пиріжків на кефірі - today.ua

Зверніть увагу: всі необхідні продукти мають бути кімнатної температури, а ще краще – теплими.

Інгредієнти

  • 250 мл кефіру;
  • 600 грамів борошна;
  • одне куряче яйце;
  • столова ложка рослинної олії;
  • чайна ложка солі;
  • столова ложка цукру без гірки;
  • половина чайної ложки соди.

Приготування

Вийдуть м'які та пишні: рецепт приготування пиріжків на кефірі

Теплий кефір вилийте в миску і розбийте у нього яйце, перемішайте. Відправте в суміш рослинне масло, сіль і цукор і знову збийте вінчиком. Половину вказаної кількості борошна (300 грамів) просійте в окрему миску і додайте туди половину чайної ложки соди. Влийте в борошно з содою кефірну суміш, а потім відправте туди решту борошна. Замісіть тісто і залиште його відпочивати на 15 хвилин.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Що чекає на українців, які не оновили дані в ТЦК: роз'яснення адвоката

Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину

Секрет у тому, що сода гаситься безпосередньо у тесті, а не в кефірі, завдяки чому воно виходить пористим, а пиріжки – пішніми.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Начиняти пиріжки можна чим завгодно: картоплею, вареними яйцями, тушкованою капустою. Під час ліплення пиріжків борошно не підсипати, а для того, щоб тісто не липло, змащуйте руки рослинним маслом.

А знаєте, як приготувати пиріжки нашвидкуруч за бабусиним рецептом? Якщо ні, то ми вас навчимо.