Як відомо, перед тим, як приступити до приготування їжі, необхідно ретельно вимити руки та продукти. Але фахівці запевняють: не вся їжа потребує «водних процедур». Давайте розберемося, яка саме і з яких причин.
Яйця
Виробники, перед тим, як відправити яйця в магазини, наносять на них захисний шар, який перешкоджає потраплянню бактерій і сприяє подовженню терміну придатності. Якщо ви помиєте яйця перед їх приготуванням, то зніміть цей захист, тобто, зробите тільки гірше.
М'ясо курки
Якщо ви помістіть м'ясо курки під струмінь води, то це не говорить про те, що ви змиєте з нього мікроорганізми. Бактерії загинути при тепловій обробці, але якщо вони потраплять на поверхню раковини, то будуть довго розмножуватись там і поширюватися по всіх поверхнях кухні.
Популярні зараз
В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів
Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме
Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати
В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон
Риба
Цей продукт, також, як і куряче м'ясо, не потребує миття. Бактерії з риби потраплять в раковину, а звідти вирушать в довгу подорож по вашій кухні. Не мийте рибу перед приготуванням, особливо ту, яка вже почищена.
Деякі продукти не рекомендується не тільки мити, але і взагалі купувати в супермаркеті. Дізнайтеся, від яких придбань краще відмовитися, і з яких причин.