Тушкована капуста з чорносливом: простий рецепт смачної і корисної пісної страви

Автор: Шевченко Лилия

Капуста – незамінний овоч. З нього можна приготувати безліч різноманітних страв як на сімейну вечерю, так і до святкового столу. Особливими капустяні страви роблять пікантні добавки, наприклад, спеції, аджика, чорнослив.

Тушкована капуста з чорносливом: простий рецепт смачної і корисної пісної страви - today.ua

Рецепт тушкованої капусти з чорносливом

Інгредієнти:

  • 1 вилок капусти
    1 цибулина
    1 морква
    10 печериць
    150 грам чорносливу
    Рослинна олія для смаження
    2 ст. л. аджики
    1 ст. л. томатної пасти
    Сіль і спеції за смаком

Спосіб приготування:

Вилок капусти звільнити від пошкоджених листків і качана. Нашаткувати тонкою соломкою.

Популярні зараз

Учені фіксують масове просідання поверхні землі у різних регіонах планети: які країни підуть під воду

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

Пентагон розкрив номенклатуру першого пакету військової допомоги Україні: чи дадуть ATACMS

Цибулю очистити від лушпиння і нарізати дрібним кубиком. Моркву почистити, натерти на дрібній тертці.

Гриби добре промити. Нарізати на чотири або шість частин, в залежності від розміру.

Тушкована капуста з чорносливом: простий рецепт смачної і корисної пісної страви

Чорнослив вимити, видалити кісточки, нарізати на 3-5 частин.

Глибоку сковороду або сотейник, поставити на вогонь, влити рослинну олію. Коли жир розігріється, всипати нашатковану капусту. Обсмажувати, помішуючи, протягом 30 хвилин.

Додати до капусти цибулю і моркву. Смажити ще хвилин 15, не перестаючи час від часу перемішувати.

У чашку набрати 100 мл води, додати томатну пасту і аджику, перемішати. Вилити отриману рідину в сковороду з овочами. Тушкувати, поки не випарується зайва волога.

Всипати гриби і чорнослив. Накрити кришкою і тушкувати ще хвилин 20, не забуваючи періодично перемішувати.

Тушковану капусту з чорносливом можна подати до столу відразу, а можна і в холодному вигляді.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приємного апетиту!

Спробуйте також приготувати вареники з картоплею. Простий рецепт смачної страви приємно здивує вас і ваших рідних.