Як приготувати вареники з картоплею: найпростіший рецепт смачної страви

Вареники - це українська національна страва, яку в нашій країні їдять і люблять, мабуть, геть усі. Вареники з картоплею популярні у всіх куточках України, тому і рецептів цієї страви існує безліч.

Як приготувати вареники з картоплею: найпростіший рецепт смачної страви - today.ua

Ми пропонуємо ознайомитись з одним з найбільш простих і швидких способів приготування вареників з картоплею.

Для тіста вам знадобиться:

  • борошно - 500 г;
  • яйце - 1 шт.;
  • сіль - 1 чайна ложка;
  • вода - 200 мл.

Для начинки:

  • картопля - 800 г;
  • цибуля - 800 г;
  • рослинна олія - 100 г.

Для приготування тіста у миску міксера висипте 500 грамів борошна. В окрему миску розбийте куряче яйце і додайте одну чайну ложку солі і стакан води, ретельно перемішайте. На малій швидкості змішуйте круте тісто, поступово вливаючи рідину в борошно. Тісто готується десь 7-8 хвилин.

Після приготування в міксері треба домісити тісто руками, надаючи йому форму кулі. Потім залиште його на 20 хвилин для настоювання.

Для приготування начинки 800 грамів цибулі наріжте дрібними кубиками і обсмажуйте в 100 грамах рослинної олії до золотистого кольору. У процесі смаження додайте трохи солі.

Відваріть "в мундирі" картоплю, почистіть її, розімніть і додайте половину обсмаженої цибулі, посоліть, поперчіть і перемішайте.

Тісто розтягніть в пласт товщиною не більше 1 міліметра, наріжте його на квадрати, а потім на середину кожного квадрата викладайте по чайній ложці картоплі з цибулею. Складіть навпіл, защипуючи края.

Вже зліплені вареники треба викласти на добре посипану борошном дошку.

З цієї кількості тіста і начинки виходить близько 60-70 вареників.

Нагадаємо, раніше ми розповіли простий та швидкий рецепт картоплі, запеченої з салом в духовці.