Салат з капусти, як у ресторані: секрети приготування соковитої та смачної закуски на обід

Автор: Леся Ловіцька

Салат із капусти готується досить просто, при цьому він недорогий. Проте багатьом господаркам складно зробити закуску такою ж вдалою, як у професійних кухарів. Є кілька секретів у приготуванні, які допоможуть досягти еталонного ресторанного смаку.

Салат з капусти, як у ресторані: секрети приготування соковитої та смачної закуски на обід  - today.ua

Для приготування салату з капусти вам знадобляться наступні інгредієнти.

  • 600 г капусти;
  • 100 г моркви;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 1,5 ст. л. укусусу 9%;
  • 3 ст. л. рафінованої рослинної олії (оливкової або соняшникової).

Насамперед нашаткуйте капусту. Краще використати спеціальну тертку, а не ніж. Посоліть її і трохи примніть руками. Якщо капуста молода, цей момент потрібно пропустити, інакше овоч віддасть дуже багато соку. Залишіть капусту на 15 хвилин.

Тепер потрібно натерти моркву – слід вибрати солодку та помаранчеву, а не жовту. Така буде гарніше виглядати і приємнішою на смак. Додайте її до капусти разом із цукром та оцтом. Залишіть майбутній салат ще на 10 хвилин.

Популярні зараз

У Парижі офіційно показали новий кросовер Renault 4 E-Tech

Дзідзьо показав рідкісне фото з мамою, яка приїхала в гості з Португалії

В НМТ у 2025 році запровадять зміни до тестів з історії України, - Лісовий

Гетманцев підтримав підвищення податків заднім числом: “Гроші на армію потрібно брати у людей“

Коли капуста промаринується, полийте її олією, перемішайте і відправте в холодильник на півгодини. Готово! Закуску можна кілька днів зберігати в холодильнику – її смак лише покращуватиметься.

Салат з капусти, як у ресторані: секрети приготування соковитої та смачної закуски на обід

Якщо пропустити етапи приготування салату з капусти і просто змішати всі інгредієнти, вийде далеко не та страва, смак якої багатьом знайомий з дитинства.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Легкий, соковитий та ароматний салатик ідеально поєднується із ситними м'ясними стравами, картоплею чи гречкою. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати салат "Цезар" - за найшвидшим і найсмачнішим рецептом.