Картопля фрі по-домашньому: покроковий рецепт страви на всі випадки життя

Приготувати ароматну, хрустку і дуже смачну картоплю фрі можна в домашніх умовах. Все робиться швидко і просто. Одного разу спробувавши цю страву, ви більше не захочете замовляти її в McDonalds.

Картопля фрі по-домашньому: покроковий рецепт страви на всі випадки життя - today.ua

Картопля фрі: покроковий рецепт

Інгредієнти:

  • 1 кг крупної картоплі
    1 л рафінованої рослинної олії
    Сіль і спеції за смаком

Спосіб приготування:

Картоплю очистити від шкірки, добре вимити під проточною водою. Гострим ножем розрізати бульби на пластини товщиною 0,5 - 0,7 мм. Потім кожен кружок порізати на довгі брусочки. Намагайтеся, щоб скибочки картоплі були однаковими з усіх боків по товщині.

Картопля фрі по-домашньому: покроковий рецепт страви на всі випадки життя

Складіть нарізану картоплю на друшляк і промийте під струменем проточної води. Струсіть зайву рідину, перекладіть скибочки в окрему миску.

У глибоку сковороду або сотейник налийте рослинну олію без запаху. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.

У кипляче масло викладайте частинами картоплю. Смажте 10 хвилин до появи рум'яної скоринки. Потім дістаньте брусочки за допомогою шумівки, розкладіть на паперових рушниках або чистому кухонному рушникові. Це необхідно, щоб прибрати надлишки жиру.

Коли картопля буде готова, її можна посолити і додати улюблені спеції.

Подавати можна з соусами як окрему страву, а можна запропонувати гостям як гарнір до основного блюда.

Приємного апетиту!

Якщо ви прихильник здорового харчування і не сприймаєте жирні страви, то приготуйте картоплю фрі без олії. Повірте, це дуже смачно!

ДЖЕРЕЛОsm-news.ru