Капустяні оладки – універсальна страва, яку можна подавати як на сніданок, так і на обід чи вечерю. Готувати такі оладки не складно, головне, що до їх складу входять усі доступні інгредієнти. Ділимося простим рецептом.
Щоб приготувати рум'яні, ароматні та смачні капустяні оладки, вам знадобляться:
- 200 г капусти;
- 3 ст. л. борошна;
- чайна ложка розпушувача;
- яйце;
- 1 ст. л. сметани чи йогурту;
- 50 г сиру;
- свіжа зелень (петрушка чи кріп);
- сіль та перець за смаком;
- рослинна олія;
- сметана.
Насамперед промийте і тонко нашаткуйте капусту, після чого проваріть її до напівготовності і остудіть. Зелень потрібно дрібно нарізати, а сир натерти на великій тертці.
Популярні зараз
Святослав Вакарчук прокоментував перевірку ТЦК після концерту “Океан Ельзи“ у Києві
Щоб утримати гривню від обвалу, Нацбанк стрімко розпродує валютний запас
Поранених бійців недоліковують у шпиталях і знову відправляють на фронт, - бойовий медик
Змішайте продукти у мисці – капусту, яйце, зелень, тертий сир. Додайте йогурт, борошно та розпушувач, посоліть і поперчіть масу. Змішайте всі компоненти до однорідного стану. Готове тісто потрібно поставити на півгодини у холодильник.
Розігрійте сковороду з антипригарним покриттям і налийте туди рафіновану олію. Викладайте капустяні оладки ложкою і смажте на невеликому вогні. Потім покладіть вироби на тарілку з паперовим рушником.
Щоб страва вийшла менш жирною, краще використовувати духовку. Викладайте тісто ложкою на деко, покрите пергаментом.
Випікайте капустяні оладки протягом 20 хвилин при температурі 180 градусів. Подавайте їх із сметаною. Смачного!