Як смачно приготувати пшоно: простий рецепт корисної каші

Автор: Анастасия Березовская

Пшоно – чудова культура, яка несе організму масу корисного. Наприклад, фосфор зміцнює кістки та зуби; позитивно впливає на судини, знижує артеріальний тиск та захищає серце та мозок від перевантажень; клітковина нормалізує роботу травної системи та зменшує всмоктування токсинів. Однак багато хто з нас даремно ігнорує цю крупу, бо не знає, як її смачно приготувати.

Як смачно приготувати пшоно: простий рецепт корисної каші - today.ua

Завдяки тому, що пшоно спочатку варитиметься у воді, а потім у молоці, з нього піде вся гіркота. Крупу можна їсти як на сніданок, так і на обід та вечерю.

Пшоняна каша на воді та молоці - рецепт

Для рецепту використовуйте однакову склянку. Молока можна додати більше, а цукру менше, залежно від того, як ви любите.

Складові:

Популярні зараз

Залужного запитали про президентські амбіції: відповідь ексголовкома

Названі знаки Зодіаку, життя яких значно покращиться у травні

Кулеба зробив заяву про переговори з Росією: названо головну умову України

В Україні за останній рік стало більше мільйонерів: Гетманцев озвучив деталі

  • 1 склянка пшона
  • 2 склянки води
  • 2 склянки молока
  • 50 г вершкового масла
  • 2 ст. л. цукру
  • сіль за смаком

Як смачно приготувати пшоно: простий рецепт корисної каші

Спосіб приготування:

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Крупу потрібно кілька разів промити, доки вода не буде чистою. Відкинути на сито і дати стекти зайвій волозі.
  2. Закип'ятити воду і залити нею крупу - тим самим з культури піде вся гіркота.
  3. Знову зливаємо пшоно і перекладаємо в каструлю. Заливаємо чистою холодною водою, доводимо до кипіння, прикручуємо вогонь і варимо пшоно, доки не випарується вода. Можна накрити кришкою.
  4. Коли випарується вода, додаємо в кашу сіль і цукор і заливаємо молоком.
  5. Готуємо на маленькому вогні, краще без кришки, щоби не втекло молоко. Якщо пшоно все ще тверде і густе, можна додати ще молока.
  6. Коли каша буде готова, знімаємо її з вогню, додаємо вершкове масло та залишаємо під кришкою на 10 хвилин.
  7. Подавати можна з медом, фруктами, горіхами чи цукатами.

Смачного!

Пропонуємо також спробувати приготувати рогалики на кефірі – простий рецепт, який завжди виходить.