Як правильно відмірити одну порцію спагетті на людину: простий лайфхак

Автор: Анастасия Березовская

Здавалося б, що може бути простіше, ніж зварити спагетті. Але частіше буває так, що страви виходить або дуже багато або недостатньо, щоб усім вдалося наїстись. Досвідчені шеф-кухарі поділилися лайфхаком, як легко та просто відміряти правильну порцію на одну людину.

Як правильно відмірити одну порцію спагетті на людину: простий лайфхак - today.ua

Як правильно відміряти одну порцію спагетті на людину?

Італійська паста дуже вподобала українцям. Вдома ми готуємо спагетті з соусом бешамель, з курочкою та грибами, морепродуктами та м'ясом Болоньєзе. І щоб не переводити продукт і не довелося нічого викидати, (з огляду на те, в який час ми живемо, це справжній гріх), важливо вміти правильно відміряти порцію на людину.

Варто відварювати макарони не за грамами, а в діаметрі. Для цього нам знадобиться монета.

Як правильно відмірити одну порцію спагетті на людину: простий лайфхак

Популярні зараз

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Пентагон розкрив номенклатуру першого пакету військової допомоги Україні: чи дадуть ATACMS

За словами Елізабет Атіа, британського фуд-блогера, порцію спагетті на одну людину можна легко відміряти за допомогою монети в 1 пенні.

"Звичайна порція спагетті повинна легко заповнити простір монети в один пенні. Вона важить приблизно 70-80 г сушених або 100-110 г свіжих макаронів на людину", - каже фуд-блогер.

1 пенні еквівалентний 25 українським копійкам, і в діаметрі становить 20,8 мм.

Як правильно відмірити одну порцію спагетті на людину: простий лайфхак

Виймаючи макарони з пачки, тримайте їх у кулаку; з міркувань харчової гігієни, не притуляйте спагетті до копійки, а тримайте зовсім поряд, вимірюючи діаметр. Відміряйте стільки "кулачків" макаронів, скільки людей плануєте годувати.

Спагетті Карбонара - рецепт

Складові:

  • 200 г спагетті
  • 150 г бекону
  • 150 мл 20% вершків
  • 30 г пармезану
  • 2-3 зубчики часнику
  • рослинна олія
  • сіль за смаком
  • чорний перець за смаком

Як правильно відмірити одну порцію спагетті на людину: простий лайфхак

Спосіб приготування:

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Бекон дрібно нарізати.
  2. Часник видавити через прес чи дрібно нарізати.
  3. На сковороді розігріти олію та обсмажити часник.
  4. Додати бекон і добре обсмажити.
  5. Сир натерти на великій тертці.
  6. Жовтки відокремити від білків, посолити, поперчити та збити. Додати вершки та тертий сир – перемішати.
  7. Спагетті відварити та злити воду.
  8. Макарони викласти в сковороду, залити яєчно-вершковим соусом і перемішати.
  9. Готувати кілька хвилин.
  10. Зверху посипати пармезаном та подавати до столу.

Готово. Смачного!

Нагадаємо, досвідчені господині назвали три найкращі способи легко та швидко почистити рибу, щоб не летіла луска.