Чим замінити яйця у випічці та зберегти структуру страви: 8 простих та дешевих продуктів

Автор: Анастасия Березовская

Буває так, що вдома просто немає яєць, а хочеться щось спекти. Не обов'язково бігти в магазин, можна замінити цей продукт одним із п'яти простих інгредієнтів, які є в кожному домі. До того ж є люди, які не їдять яйця з тих чи інших причин – спеціальна дієта, відмова від продуктів тваринного походження чи алергія. Однак це не означає, що вони не можуть спекти кекси або приготувати млинці.

Чим замінити яйця у випічці та зберегти структуру страви: 8 простих та дешевих продуктів - today.ua

Чим замінити яйця у випічці та зберегти структуру страви?

Яйце - магічна сила в кулінарії: допомагає випічці піднятися, виконує "скріплюючу" функцію і надає страві ситості. Але буває так, що використання яйця не завжди є доречним. Чим тоді його замінити?

Чим замінити яйця у випічці та зберегти структуру страви: 8 простих та дешевих продуктів

Чим замінити одне яйце?

Популярні зараз

Названо тарифи на газ з 1 травня: інформація від усіх постачальників

НБУ оголосив про масове закриття банківских відділень

Як накопичити заощадження за мінімальної зарплати: лайфхак для українців

У Нафтогазі зробили заяву з приводу масштабної аварії на газопроводі: що буде з постачанням газу

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  • 1/4 склянки натурального йогурту - підійде для тортів, батончиків та мафінів;
  • 3 ст. л. арахісової пасти - підійде для брауні, печива та млинців;
  • 2 ст. л. крохмалю або манки змішати із 3 склянками води;
  • 1/4 склянки яблучного чи фруктового пюре без цукру;
  • 1/2 банану;
  • 65 г авокадо;
  • 1 ст. л. соєвого білка змішати з 3 ст. л. води - найкраще для великих важких тортів, вершкових пирогів та брауні;
  • 1 ст. л. перетертого льону перемішати з 3 ст. л. води.

Чим замінити яйця у випічці та зберегти структуру страви: 8 простих та дешевих продуктів

Нагадаємо, ми розповідали, що робити, якщо випічка прилипла до пергаментного паперу: один простий спосіб урятувати страву.