“Не перевтомлюйтеся“: Супрун розповіла, як правильно копати картоплю

Автор: Лобанова Єлизавета

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун поділилася з українцями порадами щодо безпечного збирання врожаю картоплі і розповіла про користь і способи приготування цього стратегічного продукту. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

“Не перевтомлюйтеся“: Супрун розповіла, як правильно копати картоплю  - today.ua

У процесі копання картоплі Супрун радить берегти поперек, навантажувати протилежні групи м'язів, тобто прогинатися назад, розтягувати квадріцепс стегна (взятися за ступню і підтягнути ноги до сідниці), і тримати спину в теплі. При цьому, якщо нахилятися важко, в. о. міністра радить щось підкласти під коліна. Є спеціальні наколінники, рекомендовані для роботи, що вимагає нахилів. Також в процесі роботи на городі варто пити багато води, захищати шкіру від ультрафіолету і не перевтомлюватися.

"Працюйте в рукавичках. Краще виберіть не просто трикотажні рукавички, а спеціальні міцні рукавички, стійкі до порізів. Це захистить не тільки від бруду, але і від поранень", - додала Супрун.

За її словами, картоплю краще запікати або варити в шкірці, готувати на пару або в мікрохвильовій печі. Так вітамін С і калій не втрачатимуться. Мікрохвильова піч зберігає вдвічі більше вітаміну С, ніж каструля з окропом. Ще відварну картоплю можна порізати, швидко обсмажити зі спеціями і часником.

Популярні зараз

Зеленський пояснив, чому мобілізація стосуватиметься насамперед молодих чоловіків

В Україні чекають новий Hyundai Tucson: фото та ціни

Кейт Міддлтон показала рідкісне фото молодшого сина у день його народження

Коли закінчиться війна в Україні: прогноз російського математика

"Ідеальна страва з картоплі повинна бути нежирною, холодною, приготованою в шкірці і доповнена овочами. Жах, скажете ви. Але саме так ви стримуєтесь від переїдання і зайвих жирів, не з'їсте утворені з масла, альдегіди, збережете під шкіркою вітаміни і мінерали і переведете крохмаль у потрібну, резистентну форму", - зазначила Супрун.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Найкращими оліями для смаження в. о. міністра назвала оливкову і рапсову, а ось картоплю фрі і чіпси їсти не рекомендувала. Кляр роблять на суміші масел і нагрівають їх при високій температурі по кілька разів. Це призводить до утворення трансжирів, а вони сприяють запальним процесам і атеросклерозу.

Раніше український правозахисник Семен Глузман заявив, що оголосить голодування під будівлею Офісу президента, якщо Уляна Супрун залишиться керувати Міністерством.