Морква, часник і перець: які продукти зміцнять імунітет під час коронавіруса

Автор: Лобанова Єлизавета

Під час епідемії коронавіруса дуже важливо зміцнювати свій імунітет, наповнюючи раціон збалансованими продуктами. Міцний імунітет допомагає легше переносити вірусні та бактеріальні захворювання без серйозних ускладнень. Зараз саме час подумати про своє здоров'я і подбати про харчування, сон і помірну фізичну активність.

Морква, часник і перець: які продукти зміцнять імунітет під час коронавіруса  - today.ua

Дієтолог Світлана Фус дала свої рекомендації щодо харчування для зміцнення імунітету, яких слід дотримуватися щодня. Важливо харчуватися регулярно, віддаючи перевагу їжі, що легко засвоюється, і не допускати, щоб організм голодував і тим самим знижувався імунітет.

Обов'язково включіть в раціон побільше білків. Риба, птиця, яйця і м'ясо дають необхідні амінокислоти для синтезу імуноглобулінів, які мають протизапальний характер. Курячий бульйон - справжнє джерело вітамінів.

Морква, часник і перець: які продукти зміцнять імунітет під час коронавіруса

Популярні зараз

Українцям обмежили відпустки у воєнний період

“Скасування плати“ за доставку газу для пенсіонерів: у ГазПравді зробили важливу заяву

Україна отримає одну з найкращих у світі систем ППО

Стало відомо, що буде з цінами на бензин та дизельне паливо найближчим часом

Сир 0% жирності дієтолог рекомендує замінити на 5-9% сир, а кисломолочні продукти на 1,5-2,5 % жирності. Жир і жиророзчинні вітаміни захищають легені, а ще кисломолочні продукти є пробіотиками і покращують функцію кишечника.

Овочі, фрукти і ягоди — свіжі та заморожені — це цінне джерело вітамінів, мінеральних елементів, антиоксидантів, а також клітковини і пектинів. Під час карантину Світлана Фус радить вживати п'ять порцій овочів і фруктів щодня.

При вірусних інфекціях важливо вживати продукти з вітаміном А, який міститься в першу чергу в печінці і яйцях у формі ретинолу, а також в моркві та гарбузі - у формі провітаміну А (каротину).

Морква, часник і перець: які продукти зміцнять імунітет під час коронавіруса

Каші беруть безпосередню участь у боротьбі з інфекцією, бо теж містять вітаміни та мінерали. Крім того, клітковина з круп активно виводить з організму токсичні речовини.

Не забувайте про часник і перець. Алліцин, що міститься в часточках часнику, допомагає знищувати шкідливі бактерії, а капсаїцин, який знаходиться в гострому червоному перці і пиперин, який є в чорному перці, стимулюють діяльність дихальної системи.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Дієтолог радить обов'язково пити багато води. Рідина підтримує метаболізм, засвоєння поживних речовин і виводить зайві токсини. До 2 л води в день - це норма для дорослої людини.

Раніше повідомлялося, яка риба підвищує імунітет і є найкориснішою за кількістю вітамінів.