Гречка - одна з найпопулярніших в Україні круп. Її готують з м'ясом та овочами або ж просто варять і подають у якості гарниру до основної страви. Особливо часто гречку рекомендують для дієтичного харчування, адже всі звикли думати, що в ній міститься багато вітамінів та корисних мікроелементів. Однак, лікарі зазначають, що гречка може бути і шкідливою.
За словами медиків, чималий вміст вуглеводів в гречці призводить до порушення обмінних процесів, ожиріння, цукрового діабету.
Клейковина, яка є в крупі, склеює ворсинки кишечника і заважає нормальному засвоєнню їжі, що може спровокувати запори, коліти, ентероколіти та геморой.
Крім того, каші викликають газоутворення і метеоризм, а тому від них краще відмовитись при загостренні виразки шлунка та дванадцятипалої кишки.
Популярні зараз
В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат
У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень
Верховна Рада знайшла додаткові підстави для припинення виплати пенсій
Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину
Варто наголосити, що небезпека цього продукту стосується тільки однієї з варіацій його приготування - коли він подається у вигляді каші. При цьому проста варена гречка є корисною для організму.
Раніше ми розповіли, які каші варто "залишити в дитинстві".