Деруни по-буковинськи: простий рецепт ситної страви до вечері

Деруни по-буковинськи: простий рецепт ситної страви до вечері - today.ua

Буковинські деруни відрізняються від звичних рецептурою та способом приготування. Порадуйте близьких на вечерю дерунами, запеченими в горщиках.

Деруни по-буковинськи: рецепт

Інгредієнти:

  • 8 великих картоплин
    300 грам свіжих або заморожених грибів
    250 грам сметани
    200 грам м’яса
    100 грам молока
    4 столові ложки борошна
    3 цибулини
    1 яйце
    Сіль і перець за смаком
    Рослинна олія для смаження

Спосіб приготування:

Картоплю очистити від шкірки, промити під проточною водою. Потім бульби обсушити за допомогою паперових рушників і натерти на найдрібнішій тертці.

Картопляну масу посолити і поперчити за смаком. Додати яйця, молоко, просіяне борошно і ретельно перемішати до однорідності.

Пательню з товстим дном поставити на вогонь, влити кілька ложок рослинної олії. Смажити деруни на розпеченій олії до золотистої скоринки з обох сторін.

В окремій сковороді обсмажити вимите і нарізане кубиками 1х1 сантиметр м’ясо. Це може бути курка, свинина або яловичина.

Цибулю нарізати півкільцями, спасерувати в окремій сковороді, додати нарізані пластинками гриби. Смажити, поки не піде вся зайва волога. Змішати гриби з м’ясом.

Керамічні або глиняні горщики заповнити підготовленими продуктами в такій послідовності: 3 драника, 2 столові ложки з гіркою грибів з м’ясом. Шари повторювати до тих пір, поки горщики не будуть заповнені вщерть. Останнім шаром повинен бути м’ясо з грибами.

У невеликій мисочці сметану розвести наполовину з водою. Посолити-поперчити за смаком. Залити отриманим соусом горщики.

Запікати деруни по–буковинськи в розігрітій до 180 градусів духовці протягом півгодини. Подавати до столу гарячими.

Смачного!

Анастасія Заворотнюк не дозволила дочці повернутися додому – сльози не допомогли
Анастасія Заворотнюк, свого часу, проявила жорстку позицію стосовно старшої дочки Анни. Вона не дозволила їй повернутися додому із США, незважаючи на прохання та сльози 18-річної...
Знаки Зодіаку, яких можуть чекати неприємності вже у квітні – гороскоп
Незважаючи на те, що весна – період оновлення і період, коли найменше хочеться думати про погане, деяким знакам Зодіаку квітень цього року готує неприємні сюрпризи....
Свята 29 березня: у Возовий день ворожили на майбутнє і не їли хліб після заходу
Традиційно 29 березня православні християни вшановують пам’ять святого великомученика Сави Єрмопольского (Єгипетського). У 3 столітті н.е. він віддав життя за свою віру. В народі збереглися...
Гороскоп на 29 березня від Павла Глоби: як проведуть знаки Зодіаку недільний день на карантині
Гороскоп на неділю, 29 березня 2020 року, обіцяє успіх тим, хто здатний на креативні підходи до вирішення проблем. Мобілізуйте своє творче начало, і вихідний, незважаючи...
Гречка для нашого організму: користь чи шкода
Гречка – мабуть, найбільш поширена і найпопулярніша в нашому народі крупа. Її можна зустріти в меню усіх громадян: і в тих, хто намагається протягнути від...