Борщ на зиму зі свіжих овочів: перевірений рецепт смачної заготовки

Автор: Лобанова Єлизавета

Борщ виходить смачніше зі свіжих сезонних овочів, і з цим не посперечається жодна господиня. Однак, попереду зима, і готувати традиційну українську страву доведеться з тих запасів, які є у холодильнику. Щоб спростити собі задачу, пропонуємо зробити корисну овочеву заготовку, яку потім можна буде додавати в борщ разом з картоплею і м'ясом, і ваша страва буде готова.

Борщ на зиму зі свіжих овочів: перевірений рецепт смачної заготовки - today.ua

Борщ на зиму (10 банок)

Інгредієнти:

  • Капуста - 1,5 кг;
  • Морква - 1 кг;
  • Буряк - 1 кг;
  • Цибуля - 1 кг;
  • Перець - 1 кг;
  • Помідори - 1 кг;
  • Сіль - 100 гр;
  • Цукор - 200 гр;
  • Оцет і соняшникова олія - по 250 гр.

Для початку потрібно нашаткувати капусту і дрібно нарізати цибулю. Потім натерти моркву і буряк. За смаком можна додати болгарський солодкий перець, але можна і не додавати.

Тепер змішайте овочі в каструлі і поставте її на плиту. Додайте соняшникову олію, цукор і оцет. Потрібно ретельно перемішати наш "борщ" і залишити на плиті на 15-20 хвилин, щоб овочі пустили сік.Борщ на зиму зі свіжих овочів: перевірений рецепт смачної заготовки Коли овочі закиплять, проваріть їх ще 20 хвилин. Довше не потрібно, щоб овочі не були перевареними. Важливий нюанс! Гарячий борщ потрібно встигнути щільно розкласти по банках і укутати їх рушником. Банки найкраще брати по 0.4 - 0.5 літра. Це оптимальний обсяг для кількох порцій борщу. Взимку залишиться дістати таку баночку, додати її в бульйон і ваш борщ через 20 хвилин буде готовий.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину

У Верховній Раді вирішили, що відшкодування сім'ям загиблих українських громадян буде платити РФ

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, який інгредієнт наші предки не додавали до борщу до початку ХХ століття і замінювали його чорносливом.