Today.ua

Vodafone тестує 5G у своїй мережі

Один із найбільших українських мобільних операторів Vodafone запустив тестове підключення смартфонів 5G до своєї мережі. До кінця цього року мобільний інтернет наступного покоління з'явиться у кількох європейських містах.

У прес-службі компанії заявили, що Vodafone провів тестування мережі в Іспанії та Італії, а також у таких містах як Бірмінгем, Бристоль, Кардіфф, Ґлазґо, Ліверпуль, Лондон та Манчестер. В Мадриді і Барселоні був здійснений відеодзвінок з надвисокою роздільною здатністю 4K зі швидкістю, що в 10 разів перевищує можливості нинішньої технології 4G. Швидкість передачі даних досягла 1.5 Гбіт/с. Таким чином, тестове випробування пройшло успішно, що прискорює появу 5G у світі та згодом і в Україні.

Мобільний оператор працює з автомобільними, промисловими та державними секторами для впровадження 5G у сферу бізнесу.

За попередньою інформацією, глобальний комерційний запуск мережі 5G очікується в 2020 році. Деякі країни на чолі з США, Китаєм і Південною Кореєю вже провели пробне розгортання мереж наступного покоління у невеликих масштабах.

Нагадаємо, "Київстар" запустив мережу четвертого покоління (4G/LTE) в сотні населених пунктів країни.

Як повідомлялося, Lifecell спільно з компанією Huawei запустив пілотний проект з надання доступу до швидкісного інтернету жителям віддалених українських сіл. Vodafone також покращує якість 3G і 4G зв’язку в Україні та розширює мережу покриття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ