Буряк по-корейськи: як приготувати смачну та недорогу закуску на обід чи вечерю

Автор: Леся Ловіцька

Буряк по-корейськи – чудова зимова закуска, яка готується із найдоступніших інгредієнтів. Такий салат виходить гострим та пікантним на смак, а головне – зовсім недорогим. Він добре поєднується з м'ясними та рибними стравами, картопляним пюре та гречаною кашею.

Буряк по-корейськи: як приготувати смачну та недорогу закуску на обід чи вечерю - today.ua

По-корейськи частіше готують моркву, проте буряк поступається їй за смаком і кількістю вітамінів. Вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 2 великі буряки;
  • 1 ч. л. солі;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 75 мл рафінованої рослинної олії;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 3 ст. л. оцту 9%;
  • 2 ч. л. чорного меленого перцю;
  • 2 ч. л. меленого коріандру;
  • мелений червоний перець – на кінчику ножа.

Натріть буряк на спеціальній тертці та відставте. В окремій ємності потрібно підготувати заправку. Для цього влийте олію, додайте сіль, цукор і спеції, розмішайте до однорідного стану і додайте оцет.

Буряк по-корейськи: як приготувати смачну та недорогу закуску на обід чи вечерю

Популярні зараз

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

Учені фіксують масове просідання поверхні землі у різних регіонах планети: які країни підуть під воду

Часник слід почистити та пропустити через прес або натерти на дрібній тертці. Додайте в заливку, а потім перемішайте, щоб сухі компоненти повністю розчинилися.

Додайте заправку до буряків і обережно перемішайте руками. Не потрібно сильно м'яти овочі - якщо вони пустять багато соку, буряк залишиться сухим.

Буряк по-корейськи: як приготувати смачну та недорогу закуску на обід чи вечерю

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

 Поставте контейнер або банку з салатом у холодильник. Буряк по-корейськи буде готовий за 5-8 годин. Однак максимально добре він промаринується через добу. Під час подачі його можна посипати дрібно нарізаною зеленню або кунжутом. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати капусту по-корейськи - вона вийде набагато смачнішою, ніж та, що куплена в магазине.