У кожній європейській країні є свій рецепт драників – картопляних оладок з хрумкою золотистою скоринкою. Драніки по-німецьки готуються за традиційним рецептом, але до них додають нетрадиційний інгредієнт, який змінює смак страви.
Драники по-німецьки називаються картоффельпуффер. Вони схожі на звичайні українські, але у складі є несподівані компоненти. Відмінність полягає й у тому, що такі вироби їдять не зі сметаною чи кетчупом, а із солодкими джемами та фруктовими пюре. Підійде також будь-яке варення – сливове, грушеве, яблучне чи вишневе.
Інгредієнти:
- 350 г картоплі;
- 1 цибулина;
- 1 яйце;
- 1 ч. л. манки;
- сіль та перець за смаком;
- дрібка базиліка та мускатного горіха;
- рафінована олія для смаження.
Драники по-німецьки готуються так: потрібно перетерти картоплю на середній або дрібній тертці, а потім віджати зайвий сік. Краще використовувати марлю - помістити туди картопляну масу і залишити на деякий час, щоб зайва рідина стекла.
Популярні зараз
Українцям повідомили, як довго не підвищуватимуть тарифи на комунальні послуги
Рютте заявив, що НАТО потрібно зосередитись на військовій допомозі Україні
Злийте рідину, залишивши в мисці крохмаль. Додайте в ємність яйце, манку, терту цибулю, перець та спеції. Добре перемішайте і посоліть безпосередньо перед смаженням, щоб тісто не потемніло.
Налийте достатньо рафінованої олії (оливкової або соняшникової) у сковороду, викладайте ложкою картопляну масу та обсмажуйте драники з двох боків до рум'яної скоринки. Готові вироби потрібно викласти на тарілку, застелену паперовим рушником.
Подавайте драники по-німецьки з солодким джемом або варенням та скибочкою чорного хліба. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати деруни по-закарпатськи, з соковитою начинкою.