Рецепт простого та смачного гарніру із залишків буряка: закуска із ароматним соусом

Автор: Лобанова Єлизавета

Буряк – корисний овоч, який входить до складу багатьох закусок, салатів та перших страв. Якщо після свят вам хочеться влаштувати розвантажувальні дні і у вас залежалося трохи буряків, то пропонуємо приготувати одне корисне та смачне частування, яке стане повноцінним гарніром.

Рецепт простого та смачного гарніру із залишків буряка: закуска із ароматним соусом - today.ua

Закуска з буряка

Інгредієнти:

  • буряк – 3 штуки (невеликих);
  • цибуля - 1 штука;
  • часник – 4 зубчики;
  • рідкий мед – 1 ч.л.
  • винний оцет – 2 ст.л.
  • олія - 4 ст.л.
  • перець чилі – 0,5 штуки.

Рецепт простого та смачного гарніру із залишків буряка: закуска із ароматним соусом

Буряк миємо, чистимо, нарізаємо тонкими скибочками. Часник дрібно нарізаємо.

Популярні зараз

Європа готується до повномасштабної війни з Росією: Орбан розповів, де буде місце Угорщини

Три українські банки навмисно пошкоджували готівкові гривні

Росія застосувала у Харківській області нову потужну електронну зброю

У Повітряних силах ЗСУ назвали способи захистити Харків від ударів росіян

Цибулину розрізаємо на вісім частин і дрібно ріжемо кубиками.

Перець чилі також дрібно нарізаємо ножем, як часник.

У невеликій ємності змішуємо олію, оцет, сіль та мед. Це буде наш соус до закуски. Додаємо в нього буряки, цибулю, часник та чилі.

Беремо невелику форму для запікання, змащуємо її олією та викладаємо овочі. Накриваємо форму фольгою та ставимо в духовку. Випікаємо страву одну годину при температурі 180 градусів.

Готовий буряк вийде ароматним і пряним. Можете запекти разом з ним також моркву, батат, та будь-які інші овочі, використовуючи той самий маринад.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, який інгредієнт потрібно додати у воду, щоб зварений буряк не втратив смаку та кольору.