Полуничне желе з шампанським: покроковий рецепт вишуканого десерту із сезонної ягоди

Автор: Оксана Житнюк

Полуниця - одна з найулюбленіших в Україні сезонних ягід. Сьогодні полуницю всі частіше можна побачити на полицях супермаркетів та на ринках, тож не зайвим буде дізнатись нові цікаві рецепти страв із смачної та красивої ягоди.

Полуничне желе з шампанським: покроковий рецепт вишуканого десерту із сезонної ягоди - today.ua

Ми пропонуємо приготувати досить незвичний десерт - полуничне желе з шампанським.

Вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 130 г цукру;
  • цедра і сік одного лимона;
  • 4 ч. л. желатину в порошку;
  • 450 мл шампанського;
  • 180 г полуниці;
  • 50 г полуничного пюре.

Спочатку треба приготувати полуничне пюре. Для цього візьміть 50 грамів ягід, додайте столову ложку холодної води і одну чайну ложку меду. Розімніть полуницю з медом і водою до утворення однорідної маси.

Популярні зараз

Українцям обмежили відпустки у воєнний період

Україна отримає одну з найкращих у світі систем ППО

Стало відомо, що буде з цінами на бензин та дизельне паливо найближчим часом

Укренерго запровадило графіки відключення електроенергії у всіх регіонах

Цукор покладіть у середню каструльку, додайте 300 мл води і цедру лимона.

Нагрійте суміш, щоб цукор розчинився. Зніміть з вогню і дайте охолонути, а цедру дістаньте.

У невеличку миску налийте лимонний сік і додайте желатиновий порошок, після чого залиште на 3-4 хвилини. Миску треба поставити на водяну баню до повного розчинення желатину.

Далі треба змішати желатин із цукровим сиропом, додати полуничне пюре і шампанське.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

У келихи розкладіть по три чверті ягід і акуратно залийте рідким желе, щоб ягоди були повністю покриті, дайте трохи застигнути. Потім додайте желе, що залишилось, і відправте келихи в холодильник на 5 годин.

Нагадаємо, раніше ми розповіли, як приготувати ефективні маски для обличчя на основі полуниці.