Квашений буряк за рецептом бабусі: як приготувати вітамінну закуску нашвидкуруч

Автор: Лобанова Єлизавета

Якщо ви любите квашену капусту, але не куштували квашений буряк, тоді саме час приготувати цю просту, але в той же час пікантну закуску. Заготовляти квашені буряки на зиму було прийнято ще у наших бабусь. Однак, закласти буряки в банки можна і в будь-яку іншу пору року. Зробити цю заготівлю зможе будь-яка господиня.

Квашений буряк за рецептом бабусі: як приготувати вітамінну закуску нашвидкуруч - today.ua

Квашений буряк виходить і солодким, і в міру кислим. Після приготування буряк має постояти пару тижнів, і потім його можна буде вживати як закуску до будь-якого гарніру, замість салату.

Квашений буряк

Інгредієнти:

  • буряк – 1 кг;
  • вода – 1 л;
  • сіль – за смаком.

Квашений буряк за рецептом бабусі: як приготувати вітамінну закуску нашвидкуруч

Популярні зараз

Названо тарифи на газ з 1 травня: інформація від усіх постачальників

У Нафтогазі зробили заяву з приводу масштабної аварії на газопроводі: що буде з постачанням газу

Українці зможуть повернути частину грошей, витрачених на оплату комунальних послуг

Україна збила бомбардувальник Ту-22М3 за допомогою унікальної української розробки

Буряк потрібно помити і нарізати брусочками або великими кубиками. Воду змішайте із сіллю і залийте цим розчином коренеплід.

Маринуйте буряки в глибокій каструлі або банці. Не заповнюйте ємність до краю буряком, тому що на поверхні утворюватиметься піна, яку потрібно буде час від часу знімати.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Протягом двох тижнів буряк повинен стоять у теплому місці. Потім переставте закуску в холодильник.

Раніше повідомлялося, як смачно замаринувати капусту з буряком у банці.