Сирники - одна з найпопулярніших та улюблених страв на сніданок. У багатьох сирники не виходять ні з першого разу, ні з другого, незважаючи на всю простоту приготування. Справа в тому, що головний інгредієнт сирників – сир, потрібно ретельно вибирати. Він повинен бути в міру жирним і сухим.
![Який сир вибрати для сирників, щоб вони не розпадалися і були пишними: секрети приготування страви Який сир вибрати для сирників, щоб вони не розпадалися і були пишними: секрети приготування страви - today.ua](https://today.ua/wp-content/uploads/2022/12/ss-768x432.jpg)
Ідеальним варіантом для сирників є сир Рікотта. Спробуйте приготувати хоч раз сирники з рикоттою в основі, і ви будете приємно вражені ніжною консистенцією цієї страви.
Сирники з рикоттою
Інгредієнти:
- рікотта – 200 г;
- борошно – 80 г;
- яйце – 1 штука;
- цукор – 2 ст. л.
- олія для смаження.
Популярні зараз
Трамп назвав Зеленському причини, через які Путін розпочав війну з Україною
Одна з країн Європи різко скоротить соціальну допомогу українським біженцям
Екс-держсекретар США озвучив “мирний план“ Трампа у разі перемоги на виборах
Бухгалтерська помилка: Пентагон знайшов додаткові 2 млрд доларів для України
Змішуємо в мисці яйце, рікотту, цукор та 50 г борошна. Перемішуємо усі інгредієнти ложкою.
Формуємо кульки з тіста, обвалюємо їх в залишках борошна, а потім злегка плескаємо.
Розігріваємо сковороду з маслом і смажимо сирники по кілька хвилин з обох боків до золотистої скориночки.
Усередині сирники виходять дуже ніжними, як крем, а зверху - з хрусткою скоринкою.
Подаємо сирники зі згущеним молоком, варенням, медом, мармеладом або сметаною за смаком.
Смачного!
Раніше повідомлялося, чим можна замінити яйця у сирниках та млинцях.