Ранкові оладки з манки: маленьке свято, з якого варто розпочати трудовий день

Автор: Марченко Любов

Ранок трудового дня має починатися хоча б із маленького свята. І якщо осінь, війна, невизначеність і холод не схиляють до позитивного мислення, то побалуйте з ранку хоча би свої смакові рецептори чудовими оладками, які готуються без борошна. Ці оладки не вимагають багато часу на приготування. А на тарілці вони виглядатимуть, як сонечко на дитячих малюнках – яскравими і теплими.

Ранкові оладки з манки: маленьке свято, з якого варто розпочати трудовий день - today.ua

Такий, зовсім нескладний, і, водночас, смачний рецепт легко освоїть навіть недосвідчений кулінар.

Інгредієнти для оладок:

  • Манка — 350 грамів
  • Яйця — 2 штуки
  • Цукор — 3 столові ложки
  • Кефір 3,2% - 250 мілілітрів
  • Сіль - 1/3 чайної ложки
  • Сода - 1 чайна ложка.

Коли всі інгредієнти вже на столі, приступаємо до приготування. Процес не триватиме багато часу. До того ж, час, поки тісто буде трохи доходити, можна присвятити ранковим процедурам.

Ранкові оладки з манки: маленьке свято, з якого варто розпочати трудовий день

Популярні зараз

Щоб утримати гривню від обвалу, Нацбанк стрімко розпродує валютний запас

Поранених бійців недоліковують у шпиталях і знову відправляють на фронт, - бойовий медик

В Україні продали державне підприємство, що входить до десятки найбільших світових видобувників титанових руд

Мінсоцполітики не підвищить виплати на дітей до трьох років: “Матерям потрібно швидше виходити на роботу“

Рецепт приготування

Для початку в глибокому посуді збиваємо яйця з цукром. Потім додаємо до цієї суміші сіль, кефір та манку і все ретельно перемішуємо віночком. Залишаємо суміш хвилин на 20-30, щоби манка набрякла, і настоялося тісто.

Потім додаємо до тіста соду і знову перемішуємо.

Смажимо оладки на соняшниковій олії, використовуючи середній вогонь. Коли вони з обох боків підрум'яняться до золотистої скоринки, розкладаємо по тарілках і теплими подаємо на стіл.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приправити готову страву можна сметаною, згущеним молоком або будь-яким варенням – на любителя.

Нагадаємо, досвідчені господині поділилися секретом, як готувати оладки на кефірі, щоб вони вийшли не менш пишними, ніж дріжджові.