Дуже швидкий та смачний сніданок вихідного дня: ліниві хачапурі за 10 хвилин

Автор: Марченко Любов

Ранок неділі створено для того, щоб відіспатися за минулий тиждень і виспатися ще на тиждень наперед. Тому прокидатись у неділю з першими або навіть із третіми півнями – це насильство перед природою. А тим часом, невгамовні домочадці вже прокинулися і затято потрошать холодильник у пошуках їжі. Відправте їх чистити зуби, а самі тим часом приготуйте на сніданок ліниві хачапурі. Часу, поки вони роблять ранкові процедури, вам якраз вистачить, щоби приготувати цей сніданок.

Дуже швидкий та смачний сніданок вихідного дня: ліниві хачапурі за 10 хвилин - today.ua

Цим чудовим рецептом найсмачніших хачапурі із сиром поділилася відома кулінарка Ліза Глінська.

Отже, для приготування хачапурі з сиром нам знадобляться такі інгредієнти:

  • 150 г борошна (1 склянка);
  • 1 яйце;
  • 250 мл молока (1 склянка);
  • 200 г сиру «Сулугуні»;
  • сіль;
  • невеликий шматочок вершкового масла.

Далі приступаємо до приготування страви. Її перевага ще й у тому, що вона не потребує духовки, а готується на сковороді.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

Соцопитування: що українці збираються робити, якщо війна затягнеться

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Рецепт приготування

  • Починаємо з найбільш трудомісткого процесу - натираємо сир на великій тертці.
  • Змішуємо молоко, яйце сіль та борошно. Все ретельно розмішуємо віночком.
  • Далі додаємо в це рідке тісто натертий сир і знову ретельно все це перемішуємо. Тісто має вийти рідким, як сметана. Цієї кількості тіста має вистачити для приготування двох хачапурі.
  • Розігріваємо сковорідку і додавши до неї трохи олії, виливаємо туди половину тіста.
  • Сковороду накриваємо кришку і підсмажуємо корж спочатку з одного боку, а потім з іншого. Кожна сторона смажиться до утворення рум'яної скоринки протягом 2-3 хвилин на помірному вогні.

Потім так само вчиняємо з тістом, що залишилось. І все, наші ліниві хачапурі готові. Обидва підсмажені коржики, поки вони гарячі, змащуємо шматочком вершкового масла.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Можете заварювати чай та кликати своїх умитих домочадців на дегустацію. Але є в цьому рецепті одна неприємність: зазвичай двома хачапурі не обходиться. Тому краще одразу готуйте подвійну норму.

Нагадаємо, можна також спробувати приготувати лінивий капустяний коржик. Такий сніданок також сподобається вашим близьким.