Корисніше і дешевше магазинного: простий спосіб зробити домашнє вершкове масло за 10 хвилин

Автор: Лобанова Єлизавета

Натуральне та смачне вершкове масло можна зробити самостійно в домашніх умовах. Вам знадобиться лише сметана, міксер і 10 хвилин вільного часу.

Корисніше і дешевше магазинного: простий спосіб зробити домашнє вершкове масло за 10 хвилин - today.ua

З 500 мл сметани, як правило, виходить 350 г вершкового масла. Потрібно брати тільки домашню сметану, з магазинної масла не зіб'єш. Не обов'язково брати продукт першої свіжості, головне щоб сметана не була зіпсованою, а скільки вона стояла в холодильнику, день або тиждень, не має значення.

Дуже важлива жирність сметани. Для приготування вершкового масла вона має бути не менше 45-55%. Перед приготуванням масла дістаньте сметану з холодильника і залиште на 2-3 години, щоб вона стала кімнатної температури.

Корисніше і дешевше магазинного: простий спосіб зробити домашнє вершкове масло за 10 хвилин

Популярні зараз

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

Учені фіксують масове просідання поверхні землі у різних регіонах планети: які країни підуть під воду

Пентагон розкрив номенклатуру першого пакету військової допомоги Україні: чи дадуть ATACMS

Як зробити домашнє масло

Сметану викладіть у глибоку миску. Візьміть міксер і починайте збивати сметану на великій швидкості. Через хвилину сметана почне густіти і перетворюватися на маслянисту однорідну масу.

Продовжуємо збивати далі, але на меншій швидкості. Ще за хвилину почне відходити рідина, яка називається пахта.

Коли пахта стане видною неозброєним оком, міксер можна вимикати. Обережно ложкою викладаємо вміст миски в інший посуд - так, щоб вся рідина залишилася в мисці.

Отримане вершкове масло залишаємо на деякий час і чекаємо, щоб стікла вся рідина. Потім зливаємо її і надаємо маслу форму. Можна зліпити грудку і обполоснути її в мисці крижаної води, щоб змити залишки пахти і прибрати запах сметани. Потім кладемо масло на 30 хвилин у морозильну камеру, щоб вона застигла.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Готове вершкове масло можна розділити на порції. У холодильнику домашнє вершкове масло зберігатиметься до 14 днів. Якщо у вас вийшов великий шматок і ви розумієте, що так швидко його не з'їсте, залиште частину масла в морозилці.

Раніше повідомлялося, якими інгредієнтами можна замінити вершкове масло у випічці.